ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

Εχει ερευνήσει το θέμα και μπορεί να παραθέσει προς πληροφόρηση κάθε ενδιαφερομένου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στοιχεία σε σχέση με αγωγή που αφορά την πώληση κτήματος, δίδει με ανακοίνωσή του ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Ο κ. Κληρίδης παραθέτει τα στοιχεία με επίγνωση, όπως σημειώνει, "του γεγονότος ότι εφόσον μια υπόθεση εκκρεμεί στο Δικαστήριο θα πρέπει να αποφεύγονται δημόσιες δηλώσεις που δυνατόν να επηρεάσουν τη διαδικασία και παρά το γεγονός ότι δεν αισθάνομαι την ανάγκη να προβαίνω σε εξηγήσεις για να αποδείξω ότι πράξεις ή ενέργειες μου δεν εξυπηρετούσαν οποιαδήποτε σκοπιμότητα, εν τούτοις, λόγω των διαστάσεων που έχει προσλάβει το θέμα αγωγής σε σχέση με πώληση κτήματος, με τον τρόπο που το έχει χθες αναδείξει η εφημερίδα `ΠΟΛΙΤΗΣ`, και των εσφαλμένων εντυπώσεων που δυνατό να έχουν δημιουργηθεί".

Προσθέτει πως έχει ερευνήσει το θέμα μέσω των τηρούμενων φακέλων και μπορεί να παραθέσει προς πληροφόρηση κάθε ενδιαφερομένου, τα ακόλουθα αδιαμφισβήτητα στοιχεία:

"Με επιστολή του ημερ. 12.02.2014, ο Αν Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου ζητούσε από τον Γενικό Εισαγγελέα όπως γνωμοδοτήσει επί 8 ερωτημάτων τα οποία σχετίζονταν, όχι με κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά γενικά στις περιπτώσεις μεταβιβάσεων ακίνητης ιδιοκτησίας εταιρείας για την οποία έχει διοριστεί παραλήπτης ή διαχειριστής σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Εταιρειών Νόμου Κεφ. 113. Όπως ανέφερε στην επιστολή του ο Αν. Διευθυντής: `Το θέμα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθότι καθημερινά αποστέλλονται στο Τμήμα μου επιστολές από Παραλήπτες/Διαχειριστές για το διορισμό τους ως Παραλήπτες/Διαχειριστές της περιουσίας μιάς εταιρείας, με βάση τις πρόνοιες Ομολόγου εξασφαλισμένου με Κυμαινόμενη Επιβάρυνση, με όλα τα σχετικά έγγραφα διορισμού στις οποίες ζητείται από το Τμήμα μας όπως μη αποδέχεται οποιαδήποτε δικαιοπραξία από την εταιρεία χωρίς της γραπτή συγκατάθεση/έγκριση του…`", σημειώνει ο Γενικός Εισαγγελέας.

Προσθέτει πως όπως διαπιστώνεται, του θέματος τούτου επιλήφθηκε η Δικηγόρος της Δημοκρατίας κα Ε. Φλωρέντζου, η οποία και ετοίμασε σχετική γνωμάτευση που αποστάληκε στον Διευθυντή του Κτηματολογίου με επιστολή της ημερ. 25.07.2014.

"Επομένως, προκύπτει ότι καμιά σχέση ή διασύνδεση υπήρχε με οποιαδήποτε συγκεκριμένη πώληση και σίγουρα όχι με το συγκεκριμένο ακίνητο που αναφέρεται στο δημοσίευμα το οποίο, όπως διαφαίνεται από τα γεγονότα της Αγωγής, δεν ήτο καν προς πώληση όταν εζητείτο η γνωμάτευση", σημειώνει.

Εν πάση δε περιπτώσει, το θέμα βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου όπου και θα κριθεί, καταλήγει ο Γενικός Εισαγγελέας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X