ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:24
 

Γ.Γιαννάκης: Εργαλείο πρόληψης κατά των ναρκωτικών ο εθελοντισμός

Ο κ.Γιαννάκη δήλωσε ότι «με συντονισμένες ενέργειες μπορούμε να ενώσουμε σθεναρά τις δυνάμεις μας για αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκης ανέφερε σήμερα ότι ο εθελοντισμός έχει αναδειχθεί μέσα από έρευνες ως το σημαντικότερο εργαλείο πρόληψης κατά των ναρκωτικών, ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών και των νέων ανθρώπων.

Ο κ. Γιαννάκης, ο οποίος μιλούσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Παγκύπριου Αντιναρκωτικού Συνδέσμου στη Λευκωσία, εξήρε το έργο του συνδέσμου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η συνεργασία του με τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και η συνολική του δράση του, αποτελούν πρότυπο.

«Βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση αυτής της μάστιγας αποτελεί η συγκρότηση κοινωνικού μετώπου ενάντια στα ναρκωτικά. Όλοι μαζί, Πολιτεία, Κοινωνία και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δημιουργούμε μέτωπο ενάντια στις εξαρτησιογόνες ουσίες», είπε.

Πρόσθεσε ότι «με συντονισμένες ενέργειες μπορούμε να ενώσουμε σθεναρά τις δυνάμεις μας για αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος που αφορά το σύνολο της κοινωνίας».

Σύμφωνα με τον Επίτροπο Εθελοντισμού «στον αγώνα κατά των ναρκωτικών είναι απαραίτητη η διασφάλιση εκείνων των προϋποθέσεων που να επιτρέπουν στη νεολαία να διαμορφώνει μια ώριμη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα απαλλαγμένη από κάθε είδους ανάγκη για εξαρτήσεις».

«Μέσα από έρευνες, ο εθελοντισμός αναδείχτηκε ως το σημαντικότερο εργαλείο πρόληψης ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών και των νέων. Για τον λόγο αυτό, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, εφαρμόζουμε πολιτικές προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε.

Επίσης βασικός πυλώνας σε αυτή την πολιτική, είπε ο κ. Γιαννάκης, είναι και ο θεσμός  της οικογένειας, γι’ αυτό κάλεσε «τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους στην υγιή ενασχόληση, αξιοποιώντας τον ελεύθερο τους χρόνο σε αθλητικές, πολιτιστικές, εθελοντικές και άλλες δραστηριότητες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τραμπ σε Ερντογάν: Μην παριστάνεις τον σκληρό, μη γίνεσαι ανόητος

«Μπορει να μην ειναι αυστηρα διπλωματική επιστολη, ειναι ομως ειλικρινής και ουσιαστικη !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:33

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X