ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:27
 

Ι.Νικολάου: Δε δεχόμαστε απειλές από κανένα

Ξεκάθαρη αναφορά προς το οργανωμένο έγκλημα από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Newsroom K

Μεταφέροντας τη στήριξη της Κυβέρνησης στις καθημερινές επιχειρήσεις που διεξάγονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας με στόχο την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε επίσκεψη του στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας τόνισε στην ηγεσία και τα μέλη ότι πρέπει να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα.

Συνεχίζοντας ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως δε δέχονται απειλές από κανένα, ενώ επιβεβαίωσε τη στήριξη του προς την Αστυνομία. "Θέλω να μην αισθάνονται οποιαδήποτε απειλή", ανέφερε και πρόσθεσε πως η Αστυνομία διενεργεί στοχευμένους ελέγχους όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Υπουργός ανέφερε:

«Σήμερα, στην παρουσία της ηγεσίας της Αστυνομίας, μας έγινε μια αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στην Επαρχία Λευκωσίας όσον αφορά τις πολλαπλές δραστηριότητες της Αστυνομίας, με ιδιαίτερη έμφαση τους τελευταίους μήνες. Έγινε αξιολόγηση των επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων που γίνονται για την αντιμετώπιση και πρόληψη του οργανωμένου εγκλήματος.
Η δραστηριότητα και οι επιχειρήσεις από πλευράς της Αστυνομίας συνεχίζονται και θα συνεχίσουν σε πιο έντονο ρυθμό. Από την αξιολόγηση που έγινε φαίνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες η δραστηριότητα αυτή είναι εντονότερη από προηγουμένως.

Μετέφερα στον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας και στην ηγεσία της Αστυνομίας τόσο τη δική μου στήριξη όσο και τη στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε αυτή την προσπάθεια και ζήτησα όπως μεταφερθεί σε όλα τα μέλη της Διεύθυνσης το μήνυμα, ώστε να το αντιληφθούν όλοι, ότι ο αγώνας και η προσπάθεια κατά του οργανωμένου εγκλήματος είναι κοινός.

Εκφράζω δημόσια τη στήριξη μου και τη στήριξη της Κυβέρνησης στον αγώνα για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Είμαστε δίπλα τους. Οι προσπάθειες δεν θα σταματήσουν και η Αστυνομία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις επί καθημερινής και τακτικής βάσεως.

Θέλω να μην πτοούνται γιατί, από τη μια έχουν τη στήριξη μας και από την άλλη, έχουν το νόμο μαζί τους. Θέλω να μην αισθάνονται την οποιαδήποτε απειλή. Δεν δεχόμαστε απειλές από κανένα. Η Αστυνομία διενεργεί στοχευμένους ελέγχους όσον αφορά το οργανωμένο έγκλημα, βάσει της αξιολόγησης πληροφοριών και ανάλυσης των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της.

Είναι αδιανόητο να καταγγέλλεται Αστυνομικός Διευθυντής γιατί διεξάγει στοχευμένες έρευνες και γιατί εκτελεί το καθήκον του -έρευνες που στρέφονται όχι σε τυχαία σε πρόσωπα, αλλά σε πρόσωπα που απασχολούν τις Αρχές. Αυτό το καθήκον του έχει ανατεθεί από το νόμο και το οποίο επιτελεί κατά τρόπο αποφασιστικό. Είναι αναμενόμενο τα άτομα αυτά να αντιδρούν όταν αισθάνονται να σφίγγει ο κλοιός.

Σε αυτά τα άτομα απαντούμε όλοι – και αυτό οφείλουμε να πράξουμε Πολιτεία και κοινωνία – ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Αστυνομία, εάν θέλουμε να πατάξουμε το οργανωμένο έγκλημα.

Στέλνουμε με σαφήνεια το μήνυμα ότι με αποφασιστικότητα θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν στοχευμένες. Η συνολική μας προσπάθεια είναι, μειώνοντας το όφελος όλων αυτών, να μπορούμε να λέμε ότι έχουμε καταφέρει να επιφέρουμε προληπτικά και κατασταλτικά πλήγματα κατά του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτό είναι που αναμένει ο κάθε πολίτης από την Αστυνομία. Αυτή είναι η αποφασιστική θέληση της ίδιας της Κυβέρνησης και αυτή είναι η αποφασιστική δράση που επιδεικνύει η Αστυνομία σήμερα».

Κληθείς να σχολιάσει εάν έχουν ιεραρχηθεί οι στόχοι και οι δράσεις, ο κ. Υπουργός είπε ότι αυτό έχει γίνει πριν από μερικούς μήνες, με την ιεράρχηση και τους στόχους που έπρεπε να υλοποιήσει η Αστυνομία. «Στα πλαίσια της πρόληψης και πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος περιλαμβάνονται και όλες οι άλλες παρεμφερείς δραστηριότητες οι οποίες ενισχύουν ή επεκτείνονται σε αυτές πρόσωπα που ενεργούν με εγκληματικές πράξεις κατά τρόπο οργανωμένο. Σε αυτές περιλαμβάνονται η δίωξη και πρόληψη των ναρκωτικών, ο έλεγχος της παροχής υπηρεσιών φύλαξης ιδιωτικής ασφάλειας, η προστασία προσώπων και υποστατικών, το ηλεκτρονικό έγκλημα και ο τζόγος είναι παρεμφερείς δραστηριότητες και γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί η δραστηριότητα του οργανωμένου εγκλήματος», εξήγησε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X