ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:38
 

Η ΣΕΚ καλεί εργοδότες να αντιμετωπίζουν τους μετανάστες χωρίς διακρίσεις

Η άδικη και απαράδεκτη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων υπονομεύει τους μισθούς και τα ωφελήματα όλων των εργαζομένων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ΣΕΚ, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας των Μεταναστών, απευθύνει μήνυμα αλληλεγγύης σε όλους τους μετανάστες, καλεί όλους να αναγνωρίσουν τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη του τόπου, και απαιτεί από τους εργοδότες όπως τους αντιμετωπίζουν χωρίς διακρίσεις, παρέχοντας τους αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης.

Σε ανακοίνωση της, η ΣΕΚ αναφέρει ότι η άδικη και απαράδεκτη μεταχείριση των μεταναστών εργαζομένων που παρατηρείται σε πολλές περιπτώσεις, υπονομεύει τους μισθούς και τα ωφελήματα όλων των εργαζομένων.

Συνεπώς, σημειώνει, η προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών στην απασχόληση είναι καθοριστική για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς εργασίας για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες.

Η κυπριακή κοινωνία, συνεχίζει, θα πρέπει να αποβάλει τα οποιαδήποτε σύνδρομα ξενοφοβίας και να αντιμετωπίσει τους μετανάστες με αλληλεγγύη και κατανόηση, ιδιαίτερα σήμερα που έχουν αυξηθεί οι μεταναστευτικές ροές για να προστατευτούν οι άνθρωποι από τους πόλεμους και την εξαθλίωση.

"Οι μετανάστες έχουν μια σημαντική συνεισφορά στις κοινωνίες και τις οικονομίες των χωρών που διαβιώνουν και αυτό αποτυπώνεται και στην κυπριακή πραγματικότητα όπου αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι του εργατικού δυναμικού. Την ίδια ώρα διαπιστώνεται ότι μια μεγάλη μερίδα εργοδοτών εκμεταλλεύονται την αδύνατη θέση των μεταναστών και τους προσφέρουν επισφαλείς θέσεις εργασίας με πολύ χαμηλούς μισθούς και περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα", προστίθεται.

Εκθέσεις του ίδιου του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σημειώνεται στην ανακοίνωση, καταδεικνύουν την άδικη μεταχείριση μεταναστών εργαζομένων που σε πολλές φορές αποτελεί και παράνομη απασχόληση (αδήλωτη εργασία), δημιουργώντας συνθήκες φτώχιας και περιορισμένης εργασιακής προστασίας των μεταναστών. Επιπρόσθετα, υπονομεύει και τα εργασιακά δικαιώματα όλων των Κυπρίων εργαζομένων, υποθάλπει τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, και προσβάλλει τον πολιτισμό μας.

Πάνω από 200 εκατομμύρια υπολογίζεται παγκοσμίως ο αριθμός των μεταναστών που απασχολούνται μακριά από τον τόπο καταγωγής τους, και που μαζί με τις οικογένειες τους αποτελούν τη μεγαλύτερη διεθνώς μεταναστευτική ομάδα. Για τον λόγο αυτό η μετανάστευση θεωρείται πρωτίστως ένα εργασιακό ζήτημα και μια προσπάθεια των ανθρώπων να αναζητήσουν μια πιο αξιοπρεπή εργασία για ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειες τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Στις 2/11 η επιβολή ποινή στους καταδικασθέντες της Λαϊκής

«Χαιρετισμούς στους δικηγόρους των ανθρώπων που κατακλέψαν χιλιάδες ανθρώπους και υπομονή μέχρι να επιβληθεί ...»
knak  |  19:33

Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω την συμφωνία των Πρεσπών

«Αν ηταν ενας αξιος σε αυτη την κυβερνηση, ηταν ο Κοτζιας. Αλλα ετσι ειναι στην Ελλαδα. Οι αξιοι τιμωρουνται. ...»
Γιωτας  |  17:20

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση