ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καδής: Πρόθυμοι να αναλάβουμε συντονιστικό ρόλο για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Σε παρέμβαση στη 24η Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC COP24) στην πόλη Κατοβίτσε της Πολωνίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κύπρος είναι πρόθυμη να αναλάβει συντονιστικό ρόλο για αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής σε περιφερειακό επίπεδο, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε παρέμβαση στη 24η Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC COP24) στην πόλη Κατοβίτσε της Πολωνίας.

Ο κ. Καδής σημείωσε στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων, την αναγκαιότητα καθορισμού κατάλληλου σχεδίου δράσης για αποτελεσματική εφαρμογή της Συμφωνίας των Παρισίων.

Συγκεκριμένη αναφορά έκανε επίσης στις ιδιαιτερότητες της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Μεσογείου, η οποία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Σχετικά με αυτό, ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και την την πρόθεση της Κύπρου να αναλάβει συντονιστικό ρόλο για την αντιμετώπιση του φαινομένου σε περιφερειακό επίπεδο, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων.

Στις μέχρι τώρα εργασίες της Συνόδου τονίσθηκε η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να κλιμακωθούν οι παγκόσμιες προσπάθειες για να αποφευχθούν οι επικίνδυνες συνέπειες της αλλαγής του κλίματος και αναφέρθηκαν οι ευκαιρίες και τα πλεονεκτήματα της παγκόσμιας μετάβασης σε βιώσιμες οικονομίες και κοινωνίες, ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή, με χαμηλές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Αναφορά έγινε επίσης στα πρόσφατα επιστημονικά πορίσματα της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) στην ειδική έκθεσή της με θέμα τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη κατά 1,5°C, στην οποία καταδεικνύεται η κατεπείγουσα ανάγκη να ενισχυθεί η παγκόσμια αντίδραση στην απειλή της κλιματικής αλλαγής.

Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώνονται στις 14 Δεκεμβρίου με την υιοθέτηση των κοινών κανόνων για την εφαρμογή όλων των διατάξεων της Συμφωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X