ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:00
 

Υπ. Υγείας: Πλήρης ο σεβασμός μου προς τον θεσμό της Βουλής

Εξέφρασε δυσαρέσκεια σχετικά με τιος δηλώσεις μελών της Επιτροπή για μη παρουσία του σε αυτή

Newsroom K

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου σε γραπτή του δήλωση σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου και Μελών της Επιτροπής Παρακολουθήσεων Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, «θα ήθελα να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για την προσπάθεια ορισμένων να παρερμηνεύσουν τη μη παρουσία μου στη συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα «Διερεύνηση των καταγγελιών εις βάρος του νεοδιορισθέντος Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ», κάνοντας λόγο για περιφρόνηση από πλευράς μου προς το Σώμα. Θεωρώ άνευ αντικειμένου να σχολιάσω ότι, ενώ η αρχική πρόσκληση αφορούσε στο πιο πάνω θέμα, στην πορεία προέκυψε ότι η Επιτροπή προτίθετο να συζητήσει το θέμα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ αντί του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή. Να διευκρινίσω πως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικούς αξιωματούχους με διαφορετικά καθήκοντα και με διαφορετικό τρόπο προσέγγισης των καταγγελιών που είχαν τεθεί από τον Γενικό Ελεγκτή προς διερεύνηση».

Στην συνέχεια ο υπουργός επανέλαβε «τον πλήρη σεβασμό μου προς τον θεσμό της Βουλής των Αντιπροσώπων και το πολυσήμαντο έργο που επιτελούν οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, με τα Μέλη των οποίων έχω αγαστή συνεργασία από την ανάληψη των καθηκόντων μου. Θεωρώ, επίσης, ότι τον ίδιο σεβασμό θα έπρεπε να έχουν όλες οι πλευρές, ώστε να διαφυλαχθεί η συνεργασία όλων προς όφελος των πολιτών».

«Αν ο σκοπός μου ήταν η περιφρόνηση του Σώματος δεν θα γνωστοποιούσα με επιστολή μου προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής την πρόθεσή μου να τους ενημερώσω σχετικά όταν εξεταστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, ως το καθ’ ύλην αρμόδιο Σώμα, το ασυμβίβαστο του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ που ενδεχομένως να προκύπτει. Δεν θα δώσω περαιτέρω συνέχεια ούτε θα παρασυρθώ σε ανώφελες συζητήσεις. Εάν ο σκοπός μου ήταν να αποφύγω την πρόσκληση δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία να εξηγήσω τους λόγους μη παρουσίας μου στη σημερινή συνεδρίαση και να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της Επιτροπής».

Καταλήγοντας, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως «τόσο ο δικός μου στόχος προσωπικά όσο και της Κυβέρνησης είναι και παραμένει η υλοποίηση της μεταρρύθμισης του τομέα της Υγείας και αυτό θα διαφυλάξω με κάθε μέσο. Δεν θα επιτρέψω σε κάποιους να προβάλλουν αλλότρια κίνητρα προς αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τον τελικό στόχο».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Bloomberg: Αυστηρότερες κυρώσεις κατά Τουρκίας αναμένει το Κογκρέσο

«Ώσπου τον χαϊδεύει ο Ανιστόρητος αυτά θα συμβαίνουν. Λίγο θάρρος ρε Ξανθέ και λύνεται το πρόβλημα..... ...»
ΑΚΑ  |  10:15

Αντίδραση «υπεξ»: Η ΕΕ κακομαθαίνει τους Ε/κ

«Καημένε «υπεξ»! Ακόμη που είσαι!!!»
ΑΚΑ  |  10:11

Εκτάκτως στην Τουρκία ο Αντιπρόεδρος και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Αντιπρόεδρε και ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αν δεν είστε διατεθειμένοι να υποκύψετε, όπως έκανε μέχρι στιγμής ο μέγας ...»
ΑΚΑ  |  10:08

ΔΝΤ: Υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την κυπριακή οικονομία

«Είδατε τι παθαίνουμε όταν ο μάγος της οικονομίας εγκαταλείπει το υπουργείο οικονομικών; Μην γελάτε, ...»
Ai Em  |  10:01

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X