ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανησυχία για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια εκφράζει η ΠΑΣΥΔΥ

«Η πρόσφατη έκθεση για την ετοιμότητα των κρατικών νοσοκομείων επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς και προειδοποιήσεις της ΠΑΣΥΔΥ»

Newsroom K

Την ανησυχία του για την κατάσταση στα δημόσια εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ. Ο Κλάδος αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «ζήτησε επιτακτικά πριν την αυτονόμηση, την επίλυση όσο το δυνατό περισσοτέρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια όπως είναι αυτά της υποστελέχωσης, της έλλειψης εξοπλισμού, των κτηριακών εγκαταστάσεων, των λιστών αναμονής ασθενών, των συνθηκών εργασίας του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού κλπ.»

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΔΥ:

«Ο Κλάδος Ιατρών και Κλινικών Διευθυντών της ΠΑΣΥΔΥ έχει κατά επανάληψη εκφράσει τη στήριξή του στο προωθούμενο Γενικό Σχέδιο Υγείας και παρά της επιφυλάξεις του για την ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των κρατικών νοσηλευτηρίων πριν από την αυτονόμησή τους, έχει συνεργαστεί με τους εκάστοτε Υπουργούς Υγείας με στόχο την ομαλή μεταφορά των νοσηλευτηρίων στον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Μετά την ψήφιση των σχετικών νομοσχεδίων, η Οργάνωση μας συνέχισε να επανατονίζει την πάγια διακηρυγμένη θέση για την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και πληρέστερης προετοιμασίας των κρατικών νοσοκομείων για να καταστούν βιώσιμα και ανταγωνιστικά ώστε, αφενός να παραμείνουν ο βασικός πυλώνας προσφοράς υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αφετέρου να διαφυλαχθεί ο ρόλος του Κράτους και να αποφευχθεί η εμπορευματοποίηση του πρωταρχικού αγαθού της υγείας. Στις συναντήσεις που είχαμε με τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Υγείας, αλλά και με το ΔΣ του ΟΚΥπΥ, ο Κλάδος ζήτησε επιτακτικά πριν την αυτονόμηση, την επίλυση όσο το δυνατό περισσοτέρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κρατικά νοσηλευτήρια όπως είναι αυτά της υποστελέχωσης, της έλλειψης εξοπλισμού, των κτηριακών εγκαταστάσεων, των λιστών αναμονής ασθενών, των συνθηκών εργασίας του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού κλπ. Παρά τις όποιες ενέργειες και αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας για επίλυση των προβλημάτων αυτών, η πρόσφατη έκθεση για την ετοιμότητα των κρατικών νοσοκομείων για ένταξη τους στην αυτονόμηση επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς και προειδοποιήσεις της ΠΑΣΥΔΥ.

Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την ανησυχία μας για την κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων, την καθυστέρηση πρόσληψης των διευθυντικών ομάδων σε όλα τα επίπεδα διοίκησης του ΟΚΥπΥ και τις συνεχείς αναβολές στη λήψη καίριων αποφάσεων, επίλυσης προβλημάτων και οργάνωσης των νοσηλευτηρίων ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του ΓεΣΥ, φάση στην οποία ο κρατικός τομέας υγείας θα έπρεπε να ήταν έτοιμος και οργανωμένος.

Καταλήγοντας απευθύνουμε έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΟΚΥπΥ όπως στο μικρό χρονικό διάστημα που παραμένει μέχρι την 1 Ιανουαρίου 2019 που προγραμματίζεται η μεταφορά των κρατικών νοσηλευτηρίων στον Οργανισμό, υλοποιηθούν όλες οι ληφθείσες αποφάσεις για τα προαναφερόμενα θέματα χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις για να μπορεί το πλάνο της αυτονόμησης να προχωρήσει απρόσκοπτα στα δοσμένα χρονικά πλαίσια».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τι έλεγε η έκθεση GRECO για τη διαφθορά στη δικαιοσύνη

«“Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των συστάσεων η GRECO εισηγήθηκε να εισαχθεί μία εκπαίδευση ...»
Αλκης  |  15:13

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Κελαήδη σε προτρέπω να προσέχεις στις διασταυρώσεις από τα τζιτζίκια!!!»
ΧΓΑ  |  13:50

Γ. Εισαγγελέας: Υπόνοιες για στημένες δίκες στο Ανώτατο

«Η απόλυτη εκδίκηση του Γενικού Εισαγγελέα. Απέδειξε περίτρανα ποιος ευθύνεται για τις αποφάσεις εναντίον ...»
Yiannos  |  10:35

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Ε είπε μας αλλονα και κελάηδησε ο κ Κελαηδης!! Εδώ αναδείχθηκε η διαφθορά στην σημαντικότερη εξουσία ...»
Yiannos  |  08:54

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

O Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος παραμένει προσηλωμένος στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας

«Οχι» από τον ΠΙΣ στο ΓεΣΥ

Το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος με ομόφωνη απόφαση, καλεί τους γιατρούς να μην συμμετάσχουν στο προτεινόμενο σχέδιο
Newsroom K
 |  ΥΓΕΙΑ
Με βάση την απόφαση του ΠΑΣΙΝ εκτός ΓεΣΥ μένουν 36 κλινικές οι οποίες συμφωνούν με τον Σύνδεσμο τους.

Εκτός ΓεΣΥ οι μεγάλες κλινικές

Αρεταίειο, Αμερικανικό Ιατρικό Κέντρο, Ευαγγελισμός, Πολυκλινική Υγεία, Ιπποκράτειο, Απολλώνειο, Ευαγγελίστρια, είπαν όχι. ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
X