ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Αντωνίου: Τα χρονοδιαγράμματα για το ΓεΣΥ θα εφαρμοστούν

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας με καλή θέληση θα δώσει περιθώριο στη διαβούλευση, σημείωσε

Newsroom K

Τα χρονοδιαγράμματα θα εφαρμοστούν και όποιος επιθυμεί ας ενταχθεί στο ΓΕΣΥ, δήλωσε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Θωμάς Αντωνίου.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο του ΡΙΚ το πρωί της Δευτέρας, ο κύριος Αντωνίου ανέφερε ότι αρκετά από τα ζητήματα που θέτει ο ΠΙΣ, είναι έκτος του πλαισίου που έχει συμφωνηθεί.

Διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για άσκηση ιδιωτικής ιατρικής στο πλαίσιο του ΓεΣΥ, ούτε και η αξίωση να υπάρξει εγγύηση για το ελάχιστο ποσό αμοιβής.

Ο κύριος Αντωνίου, είπε ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας με καλή θέληση θα δώσει περιθώριο στην διαβούλευση βάσει του υφιστάμενου πλαισίου και χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του σχεδιασμού.

Εντονες επικρίσεις κατά της ηγεσία του ΠΙΣ

Aπό την πλευρά του, ο Πρόεδρος των οργανωμένων ασθενών, Μάριος Κουλούμας, άσκησε έντονες επικρίσεις κατά της ηγεσία του ΠΙΣ λέγοντας ότι με τη στάση τους οι γιατροί έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, έκανε λόγο προσκόμματα που θέτει μια ομάδα συμφερόντων, η οποία προσπαθεί να κερδίσει όσον το δυνατό περισσότερα μέσα από τη διαβούλευση.

Υποστήριξε ότι άλλα έλεγαν οι γιατροί δημοσίως και άλλα περιέλαβαν στο ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση του Σαββάτου.Τάχθηκε κατά των ατέρμονων συζητήσεων, οι οποίες, είπε, εξυπηρετούν όσους βολεύονται με το υπάρχον σύστημα.

Κάλεσε τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΑΥ, να μην κάνουν καμία έκπτωση στο ζήτημα της άσκησης ιδιωτικής ιατρικής εντός του ΓΕΣΥ, σημειώμοντας ότι αποτελεί κόκκινη γράμμη για τους οργανωμένους ασθενείς. Χαιρέτισε τη θέση του Υπουργού Υγείας και του ΟΑΥ για τήρηση των χρονοδιαγράμμάτων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Ο υπουργός Υγείας καθώς και οι ηγεσίες ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ αύριο  Πέμπτη θα βρεθούν απέναντι από τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής σε μια πρώτη εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση

Λίστα αλλαγών για τα κενά του ΓεΣΥ

Λίστα με θέματα που χρήζουν βελτιώσεων ή και αλλαγών για ομαλοποίηση της κατάστασης έχουν ετοιμάσει οι αρμόδιες υπηρεσίες ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
Η στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλους τους εμπλεκόμενους, ουσιαστικά μεταφράζεται ως μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για εφαρμογή του ΓεΣΥ

Τα έξι αγκάθια εφαρμογής του ΓεΣΥ

Ισχυρή δέσμευση όλων των εμπλεκομένων για ομαλοποίηση της κατάστασης – σε αναταραχή φαρμακοποιοί για τα ακριβά φαρμακευτικά ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
X