ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:20
 

Διαφωνίες για το ποιος θα προΐσταται της νευρολογικής κλινικής

Συνάντηση την Πέμπτη όλων των αρμόδιων φορέων για τη δημιουργία της νευρολογικής κλινικής

Νέες διαφωνίες προκύπτουν στον τομέα της Υγείας μετά την απόφαση του Υπουργείο Υγείας να προβεί σε δημιουργία νευρολογικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Παρά τις όποιες αντιδράσεις προκύπτουν από την Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών για το που θα υπάγεται η εν λόγω κλινική, το Υπουργείο φαίνεται να είναι αποφασισμένο να ξεκαθαρίσει το όλο τοπίο εντός των ημερών. Την ερχόμενη Πέμπτη 25 Οκτωβρίου όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πραγματοποιήσουν κοινή συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, όπου οι εμπλεκόμενοι θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους σχετικά με τον σχεδιασμό της κλινικής.

Η κύρια διαφωνία για το όλο ζήτημα ανάμεσα σε ΠΑΥΣΥΚΙ και Υπουργείο, έχει να κάνει με το ποιος θα είναι ο προϊστάμενος της κλινικής. Το μεν Υπουργείο υποστηρίζει ότι προϊστάμενος θα πρέπει να είναι καθηγητής νευρολόγος της ιατρικής σχολής ο οποίος θα λογοδοτεί στον διευθυντή του ΓΝ Λευκωσίας και η δε ΠΑΣΥΚΙ ισχυρίζεται πως θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη στην οποία θα υπάγονται οι πανεπιστημιακοί ιατροί. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της συντεχνίας Σωτήρης Κούμας, «πάγια μας θέση είναι ότι δεν μπορούμε να παραβιάσουμε ισχύουσες νομοθεσίες και συμφωνίες που υπάρχουν» (συμφωνία 8ης Σεπτεμβρίου 2017), ενώ πρόσθεσε πως «θα τοποθετηθούμε κατά την συνάντηση και αναλόγως των αποτελεσμάτων θα δούμε τα περαιτέρω». Το Υπουργείο από την πλευρά του στο παρόν στάδιο δεν θέλει να προβεί σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση σχετικά με το όλο ζήτημα σεβόμενο την διαδικασία του διαλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», σημειώνεται, πως το αρμόδιο υπουργείο προτίθεται να δημιουργήσει νευρολογικές κλινικές σε μεταγενέστερο στάδιο στα γενικά νοσοκομεία Λεμεσού και Λάρνακας. Όσον αφορά τους σχεδιασμούς η νευρολογική κλινική Λευκωσίας θα στεγάζεται στον χώρο της παθολογικής κλινικής στο γενικό νοσοκομείο λευκωσίας και θα απαρτίζεται από τέσσερις κλίνες. Την κλινική, εκπαιδευτική και ερευνητική ευθύνη της θα έχει ο καθηγητής νευρολογίας του Παν. Κύπρου δρ Γεώργιος Χατζηγεωργίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X