ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντιδρά γιατί δεν ενημερώθηκε για την διακρατική συμφωνία η ΠΑΣΥΚΙ

Ο Σωτήρης Κούμας τόνισε ότι έπρεπε να ενημερωθούν αυτοί που κράτησαν τα δημόσια νοσηλευτήρια

Η πρόθεση του υπουργείου Υγείας να υπογράψει διακρατική συμφωνία με την Ελλάδα το επόμενο διάστημα η οποία θα προνοεί την άμεση κάθοδο γιατρών στην Κύπρο, με στόχο ν’ αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια σε συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν με εξειδικευμένο προσωπικό από το εξωτερικό φαίνεται να δημιουργεί αντιδράσεις στις τάξεις της ΠΑΣΥΚΙ.

Συγκεκριμένα  ο πρόεδρος της Σωτήρης Κούμας μιλώντας στην έντυπη «Κ» της Κυριακής ανέφερε ότι αν και είναι δικαίωμα του κράτους να υπογράφει διακρατικές συμφωνίες με οποιοδήποτε κράτος, θα έπρεπε στη συγκεκριμένη περίπτωση να είχαν ενημερωθεί και οι ίδιοι, κάτι το οποίο, όπως υποστήριξε, δεν συνέβη, με τους ίδιους να μαθαίνουν για την πρόθεση του Υπουργείου από τα ΜΜΕ. Αν και πρόκειται για διακρατική συμφωνία είπε «στο τέλος της ημέρας επηρεάζει τους ίδιους τους γιατρούς, τα εργασιακά τους δικαιώματα ακόμα και το ιατρικό επάγγελμα, αλλά και αυτούς που στυο τέλος της ημέρας κράτησαν όρθια τα δημόσια νοσηλευτήρια σε δύσκολους καιρούς».

Παράλληλα ο Σωτήρης Κούμας διερωτήθηκε πάνω σε ποιες δομές αναγκών θα υπογραφεί η διακρατική συμφωνία, τονίζοντας ότι εάν εφαρμόζονταν οι δομές και τα οργανογράμματα τα οποία θέτει στο τραπέζι εδώ και δύο χρόνια η ΠΑΣΥΚΙ, θα βοηθούσε και το ίδιο το Υπουργείο στην προσπάθεια του αυτή για αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Ένα άλλο σημαντικό ερώτημα το οποίο έθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, είναι κατά πόσο ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας του οποίου ήδη διορίσθηκε και το πρώτο Δ.Σ., είναι ενήμερο για τη διακρατική αυτή συμφωνία, αφού είναι αυτός που στο τέλος της ημέρας θα έρθει να χειριστεί τα θέματα των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Παράλληλα με τα ερωτήματα για τη διακρατική συμφωνία ο Σωτήρης Κούμας αναφέρθηκε και στα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σήμερα τα δημόσια νοσηλευτήρια, λόγω του ότι, όπως υποστήριξε, δεν ελήφθησαν υπόψη αυτά τα οποία τόνιζε η ίδια η συντεχνία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για τον λόγο αυτό συνεχίζεται σήμερα η υποστελέχωση στα δημόσια νοσηλευτήρια, χωρίς να μπορεί το κράτος να προσεγγίσει γιατρούς για να εργαστούν σε αυτά. Τόνισε δε ότι το πρόβλημα υποστελέχωσης φαίνεται έντονα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γ.Ν. Λευκωσίας, όπου αν και το Υπουργείο Υγείας γνωρίζει το πρόβλημα από το τέλος Σεπτεμβρίου σήμερα 11 εφημερίες της μονάδας για τον Ιανουάριο να μην μπορούν να καλυφθούν λόγω της υποστελέχωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση