ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
 

Έκκληση Διευθ. Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου

«Από την βλάβη του αγγειογράφου επηρεάζονται οι καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων Λεμεσού και Πάφου»

Newsroom K

Έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας και προς την Επιτροπή Υγείας της Βουλής, όπως προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση στην εξασφάλιση δεύτερου αγγειογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και ενός αγγειογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου απευθύνει ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Δρ. Iωσήφ Μουτήρης.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Μουτήρης αναφέρει πως υπάρχει επί αυτού υπουργική απόφαση του 2007 εκτιμώντας πως η εφαρμογή της επιβάλλεται.

Προσθέτει επίσης πως η χρήση του αγγειογράφου στη σημερινή σύγχρονη καρδιολογία είναι επιβεβλημένη και απολύτως αναγκαία για την οριστική διάγνωση και τη θεραπεία της στεφανιαίας νόσου και ειδικά για την άμεση αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος μυοκαρδίου και του οξέος στεφανιαίου συνδρόμου.

Ο κ. Μουτήρης προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση μετά από βλάβη που υπέστη ο αγγειογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, από χθες το μεσημέρι με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας, να διακοπούν οι προγραμματισμένες αγγειογραφίες αλλά και η αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, όπως το οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου ή το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο.

Αναφέρει επίσης πως από την βλάβη του αγγειογράφου επηρεάζονται οι καρδιολογικές κλινικές των νοσοκομείων Λεμεσού και Πάφου.

Απαντώντας σε χθεσινή επιστολή , με τον χαρακτηρισμό της "πολύ επείγουσας", η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, αναφέρει ο κ. Μουτήρης, παραπέμπει στο διακανονισμό που είχε κάνει για αγορά υπηρεσιών από τα 5 ιδιωτικά νοσοκομεία που διαθέτουν αγγειογράφο, εκ των οποίων τα 3 βρίσκονται στη Λευκωσία (Αμερικανικό Ιατρικό Κέντρο, Αρεταίειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο και Απολλώνιο Ιδιωτικό Νοσοκομείο) και τα 2 στη Λεμεσό (Ιδιωτική Πολυκλινική Υγεία, ιδιωτικό Mediterranean Hospital).

Ωστόσο ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου επισημαίνει πως εκ των πραγμάτων η Λευκωσία βρίσκεται μακριά για την εξυπηρέτηση των ασθενών της Πάφου και είναι πιο ορθολογιστικό και ασφαλές για τον ασθενή να υποβάλλεται σε αγγειοπλαστική στο πλησιέστερο ιατρικό κέντρο, στη Λεμεσό, αφού η Πάφος δεν διαθέτει αγγειογράφο.

Χαρακτήρισε τέλος απαράδεκτο το γεγονός, το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού να διαθέτει μόνο έναν αγγειογράφο και το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου να μην διαθέτει κανέναν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση