ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:57
 

Φαρμακευτικές: Προσοχή στην αγορά μη αδεοδοτημένων φαρμάκων μέσω διαδικτύου

Τα πλαστά φάρμακα πολλές φορές περιέχουν λανθασμένη ποσότητα δραστικού συστατικού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την προσοχή του κοινού για τους κινδύνους της αγοράς μη αδειοδοτημένων φαρμάκων από το διαδίκτυο εφιστούν οι φαρμακευτικές υπηρεσίες με αφορμή σύλληψη προσώπου στη Λευκωσία με μεγάλο αριθμό παράνομων χαπιών και άλλων σκευασμάτων.

«Το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό όταν αγοράζει φαρμακευτικά προϊόντα μέσω μη αδειοδοτημένων διαδικτυακών φαρμακείων, καθότι μεγάλος αριθμός των προϊόντων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι πλαστά, ενώ αρκετά είναι αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση των φαρμακευτικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρεται, τα πλαστά φάρμακα πολλές φορές περιέχουν λανθασμένη ποσότητα δραστικού συστατικού (πολύ λιγότερη από το κανονικό, υπερβολικά μεγάλη, ή και καθόλου δραστικό συστατικό), μπορεί να περιέχουν λανθασμένο δραστικό συστατικό (για άλλη ασθένεια) ή και κάποια τοξική ουσία / ανεπιθύμητη πρόσμιξη, ενώ μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες, μέχρι και θάνατο.

Υπενθυμίζεται το βράδυ της Παρασκευής, 51χρονος συνελήφθη αφού ύστερα από έρευνες, εντοπίστηκαν σε αποθήκες σχεδόν 5.000 παράνομα χάπια και αριθμός άλλων σκευασμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η όλη επιχείρηση διενεργήθηκε αφού οι φαρμακευτικές υπηρεσίες εντόπισαν ιστοσελίδα που διαφήμιζε παράνομα φαρμακευτικά προϊόντα.

Η σελίδα που διατηρούσε το εν λόγω άτομο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται, διαφήμιζε δεκάδες φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία δεν είναι αδειοδοτημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων φαρμακευτικών προϊόντων που χορηγούνται μόνο με ιατρική συνταγή.

Το Συμβούλιο Φαρμάκων, εξετάζοντας καταγγελία που του υποβλήθηκε, αποφάσισε σε συνεδρία του ημερομηνίας 16/5/2018, την επιβολή του πιο αυστηρού Διοικητικού Προστίμου ύψους €43,058 για την παράνομη διαφήμιση σύμφωνα με τα άρθρα 60 έως και 64 του Περί Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (Έλεγχος Ποιότητας, Προμήθειας και Τιμών) Νόμου 2001.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Τα πάνω κάτω στο ΔΣ της Cyta από γνωμάτευση του Γ. Εισαγγελέα

«Ο καλύτερος κουγκάς της κυβέρνησης!!! Καλλύτερο εν θέλει!!! Aκούεις τον και σβήνεις την τηλεόραση!!! ...»
knak  |  20:48

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση