ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΓεΣΥ: Εμμένει στις θέσεις του ο ΠΙΣ

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις για τις προϋποθέσεις των γιατρών

Του Νικόλα Πέτρου

Συνεχίζουν οι αντιπαραθέσεις στο ΓεΣΥ. Την επίσημη γραπτή απάντηση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου αναμένει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας σχετικά με τα σχόλια που απέστειλε προ ημερών, για τις προϋποθέσεις που θέτουν οι γιατροί προκειμένου να ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Σε συνεδρία που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης 20 Νοεμβρίου, το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος κατέληξε στη σύσταση της εν λόγω επιστολής - απάντησης και αναμένεται να την αποστείλουν στον ΟΑΥ εντός της ημέρας.

Όπως ανέφερε σε τηλεοπτική του παρέμβαση στο κρατικό κανάλι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΙΣ, Βάσος Οικονόμου, η επιστολή θα αποσταλεί σήμερα τόσο στον υπουργό Υγείας όσο και στον ΟΑΥ, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι επιδιώκουν το διάλογο παρόλο που τους έχουν «κλείσει» τα δεδομένα, ενώ τονίζει πως «εμείς επιμένουμε στις θέσεις μας τις οποίες καταγράφουμε».

Ο κ. Οικονόμου, σημείωσε, πως ο λόγος που συνήλθε εκτάκτως το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος είναι διότι δια νόμου είναι το μόνο σώμα που αποφασίζει και καθορίζει πολιτική.

«Έτσι μετά τη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής καλέσαμε έκτακτη όπου συζητήσαμε το θέμα, τοποθετήθηκαν όλοι οι γιατροί που είναι εκλεγμένοι στο Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος και συντάξαμε τη δισέλιδη επιστολή στην οποία επανερχόμαστε εκφράζοντας και επιμένοντας στις θέσεις και τις απόψεις μας», εξήγησε.

Σημείωσε δε, ότι επιμένουν κατά την άποψη τους ότι υπάρχουν αρκετές «γκρίζες ζώνες» τις οποίες θέλουν να περιορίσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό και να εξασφαλίσουν τα καλός νοούμενα συμφέροντα στο πλαίσιο της λογικής και των δυνατοτήτων του κράτους για να μπορέσει να εφαρμοστεί το οικοδόμημα του ΓεΣΥ.

Κληθείς να σχολιάσει τα λεγόμενα του κύριου Οικονόμου, ο αν. Διευθυντής του ΟΑΥ, Αντρέας Παπακωνσταντίνου, απαντά ότι, «δεν μπορεί να λέμε ότι εμμένουν στη θέση τους νοουμένου ότι έχει σταλεί η επιστολή του ΠΙΣ η οποία περιελάβανε πέντε προϋποθέσεις και έλαβαν συγκεκριμένες απαντήσεις για τα δύο θέματα εξ αυτών και για τα υπόλοιπα είχαμε πει να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου για να γίνει διαβούλευση».

Οπότε, σημείωσε, «δεν μπορεί να δίνετε εντύπωση ότι έχουμε αποκλείσει και τα πέντε θέματα. Είπαμε να τα συζητήσουμε και πιστεύω αφού έχουν την καλή διάθεση θα πρέπει να έρθουν σε ένα τραπέζι να δούμε τι γίνετε με την ιδιωτική ιατρική και τα άλλα θέματα».

Τόνισε δε, ότι θα ήταν εύκολο για τον ΟΑΥ να κρυφτεί πίσω από τον νόμο και να δηλώσουν ότι απαγορεύεται η άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής σε περιβάλλον ΓεΣΥ. «Εμείς κάναμε το τολμηρό βήμα με κίνδυνο να υπάρχουν κάποιες άλλες αντιδράσεις και είπαμε ότι δεν θα το απορρίψουμε, διότι αφουγκραζόμαστε κάποιες ανησυχίες και λέμε (στον ΠΙΣ) ελάτε να το συζητήσουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X