ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:17
 

Η ιατρική κάνναβη συζητήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Υγείας

Η Επιτροπή συνεδρίασε την Πέμπτη για συζήτηση του περί των ναρκωτικών φαρμάκων και ψυχοτρόπων ουσιών τροποποιητικό νόμο

Newsroom K

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συζήτησε σήμερα το θέμα της ιατρικής κάνναβης.

Η Επιτροπή συνεδρίασε την Πέμπτη για συζήτηση του περί των ναρκωτικών φαρμάκων και ψυχοτρόπων ουσιών τροποποιητικό νόμο και του περί ναρκωτικών φαρμάκων και ψυχοτρόπων ουσιών τροποποιητικούς κανονισμούς για τη φαρμακευτική κάνναβη.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΣΥ Κώστας Κωνσταντίνου είπε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί σε επόμενη συνεδρία και ανέφερε ότι είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, καθώς πολλοί ασθενείς την έχουν ανάγκη, αλλά παράλληλα η προώθηση του θέματος θα έχει και οικονομικά οφέλη. Σημείωσε ότι υπάρχουν αυστηρές πρόνοιες και διατάξεις που προνοούν και προβλέπουν την καλλιέργεια και τη διάθεση και είπε ότι τίποτε δεν θα είναι ανεξέλεγκτο και θα υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες από την παραγωγή, τη διάθεση μέχρι την εξαγωγή. Πρόσθεσε ότι αποτελεί προκατάληψη η θέση ότι γίνεται εισαγωγή κάνναβης από την πίσω πόρτα.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου τάχθηκε ενάντια στην καλλιέργεια, παραγωγή και διακίνηση φαρμακευτικής κάνναβης στην Κύπρο και εξέφρασε ανησυχία ότι επιδιώκεται η εισαγωγή των ναρκωτικών από την πίσω πόρτα και γίνεται προσπάθεια προώθησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, προς εκμετάλλευση του πόνου των ασθενών.

Είπε ότι το ΑΚΕΛ είναι θετικό στην εισαγωγή φαρμακευτικής κάνναβης για εκείνα τα περιστατικά ασθενών που κρίνονται αναγκαία με τη συνταγή γιατρού. Ανέφερε ότι δεν έχει αποδειχθεί ότι η κάνναβη θεραπεύει και άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για τον γενικότερο τομέα της υγείας, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να φροντίσει να επιλύσει τα προβλήματα των ασθενών.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Περδίκης είπε ότι το Κίνημα υποστηρίζει έντονα την νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης αλλά σημείωσε ότι πρέπει να είναι προς όφελος της υγείας των ασθενών και όχι για την προώθηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Σε σχέση με το ότι δεν αποδείχθηκε ότι η κάνναβη θεραπεύει, είπε ότι μεγάλη ομάδα από επιστήμονες από Κύπρο και Ελλάδα συγκλίνουν με την άποψη της διεθνούς ιατρικής κοινότητας ότι οι ιατρικές εφαρμογές της κάνναβης είναι σε μεγάλο βαθμό υποβοηθητικές και σε ορισμένες περιπτώσεις θεραπευτικές, αν και υπάρχουν αντιρρήσεις και διαφωνίες για το εύρος του θεραπευτικού ρόλου και ποιες ασθένειες αφορά. Πρόσθεσε ότι χιλιάδες συμπολίτες μας κάνουν ήδη χρήση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, παράνομα, και είπε ότι είναι εγκληματικό να αφήνουμε ανθρώπους που πάσχουν να είναι στα δίκτυα της παρανομίας επειδή το κράτος κωλυσιεργεί.

Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Γιώργος Παπαδόπουλος είπε ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, και αφορούν έσοδα για το κράτος, θέσεις εργασίας, έρευνα και καινοτομία και βοήθεια και ανακούφιση στους συνανθρώπους μας. Οσον αφορά την ασφάλεια και τον φόβο διοχέτευσης στη μαύρη αγορά, είπε ότι είναι ένα σοβαρό θέμα αλλά είπε ότι οι εταιρείες αυτές διαθέτουν την εμπειρία αρκετών χρόνων σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της κάνναβης αφού διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ασφάλειας που θα είναι και συνδεδεμένος με τις αρχές του κράτους.

ΣΧΟΛΙΑ

Εντυπωσιακά αδιάβαστος και επιπόλαιος ο βουλευτής ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου ο οποίος τάχθηκε ενάντια και "εξέφρασε ανησυχία ότι επιδιώκεται η εισαγωγή των ναρκωτικών από την πίσω πόρτα". Το θέμα είναι η μείωση του πόνου και η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ασθενών, δεν είπα κανείς ότι η ιατρική κάνναβη αντικαθιστά θεραπείες.

Πέτρος Παπαστυλιανού

Συμβουλή προς τον κομμουνιστή βουλευτή, Γεώργιο Γεωργίου: όταν μιλά να ξέρει ότι τον ακούν και νούσιμοι άνθρωποι και όχι μόνο τα μέλη του ΑΚΕΛ!!!

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«Το γεγονός ότι ήρθαν απο την Ελλάδα γιατροί, είναι εξαιρετικό. Έχει χαλάσει η πιάτσα των συνδικαλιστών ...»
Ανώνυμος  |  14:19

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ!»
Χρίστος Α.  |  13:52

Εφεση στην απόφαση για συντάξεις από ΥΠΟΙΚ και Νομ.Υπηρεσία

«To καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανακοινωθούν τα ονόματα όλων αυτών των συνταξιούχων που ...»
ΑΚΑ  |  10:04

Αναστασιάδης: Να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις οι γιατροί

«O πρόεδρος του μεγαλύτερου ιατρικού συνδέσμου, φημολογείται ότι διαθέτει τώρα 3 πόρσιε! Για φαντάσου ...»
ΑΚΑ  |  10:01

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση