ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Αμμοχώστου

Θα λειτουργούν καθημερινά από τις τέσσερις μέχρι τις επτά το απόγευμα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ξεκίνησαν την Δευτέρα τη λειτουργία τους τα Εξωτερικά Ιατρεία Γενικής Ιατρικής του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλία Χατζηγιάννη «τα Εξωτερικά Ιατρεία Γενικής Ιατρικής ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στο καινούργιο κτήριο του Νοσοκομείου. Τα Ιατρεία θα λειτουργούν καθημερινά από τις τέσσερις μέχρι τις επτά το απόγευμα και κάθε Σάββατο από τις εννέα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι».

«Με τη λειτουργία τους τα Ιατρεία θα αποσυμφορήσουν το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, αφού στόχος είναι να μην εξετάζονται στο ΤΑΕΠ περιστατικά που δεν είναι επείγοντα. Επίσης θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες εκατοντάδων πολιτών που δεν μπορούν να επισκεφθούν τον γιατρό στο Νοσοκομείο τις πρωινές ώρες», είπε και σημείωσε ότι δίνεται ταυτόχρονα η ευκαιρία σε ασθενείς να επισκεφθούν γιατρό στο κρατικό νοσηλευτήριο και το Σάββατο.

Ανέφερε ακόμα ότι «καθημερινά θα υπάρχει μία γραφέας, ένας κλητήρας και ένας Γενικός γιατρός ο οποίος θα εξετάζει τους ασθενείς σε περίπτωση που χρειαστεί και θα γράφει επαναλαμβανόμενες συνταγές. Ο γιατρός που θα εξυπηρετεί τους ασθενείς το απόγευμα θα εργάζεται με σύστημα βάρδιας, βάσει προγράμματος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «η λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής πραγματοποιείται ύστερα από μακροχρόνια προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Λόγω υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Αμμοχώστου δεν κατέστη, μέχρι τώρα, δυνατή η λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων, ωστόσο έχουν πλέον εξασφαλίσει τον αριθμό των γιατρών που θα έπρεπε να υπάρχει για να τεθεί σε εφαρμογή η συγκεκριμένη υπηρεσία».

Ανέφερε επίσης ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έχουν αφισσοκολληθεί ανακοινώσεις για την έναρξη λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων Γενικής Ιατρικής προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της νέας Υπηρεσίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«H Kύπρος της ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ!!! Οι Δημόσιοι υπάλληλοι ΠΡΕΠΕΙ να παν στην κηδεία!!!!!! Διαφορετικά θα τους ...»
ΑΚΑ  |  10:08

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

Ο υπουργός Υγείας καθώς και οι ηγεσίες ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ αύριο  Πέμπτη θα βρεθούν απέναντι από τα μέλη της Επιτροπής Υγείας της Βουλής σε μια πρώτη εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση

Λίστα αλλαγών για τα κενά του ΓεΣΥ

Λίστα με θέματα που χρήζουν βελτιώσεων ή και αλλαγών για ομαλοποίηση της κατάστασης έχουν ετοιμάσει οι αρμόδιες υπηρεσίες ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
Η στήριξη του Προέδρου της Δημοκρατίας προς όλους τους εμπλεκόμενους, ουσιαστικά μεταφράζεται ως μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης για εφαρμογή του ΓεΣΥ

Τα έξι αγκάθια εφαρμογής του ΓεΣΥ

Ισχυρή δέσμευση όλων των εμπλεκομένων για ομαλοποίηση της κατάστασης – σε αναταραχή φαρμακοποιοί για τα ακριβά φαρμακευτικά ...
Του Απόστολου Τομαρά
 |  ΥΓΕΙΑ
X