ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:34
 

Με δυναμικά μέτρα τον Σεπτέμβριο προειδοποιεί η ΠΑΣΥΚΙ

Τονίζει ότι η κατάσταση που κυριαρχεί στα κρατικά δημόσια νοσηλευτήρια έχει εκτραχυνθεί

Newsroom K

Ανακοίνωση μέσα από την οποία αναφέρεται στην ετήσια γενική της συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου εξέδωσε σήμερα η ΠΑΣΥΚΙ. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της συντεχνίας μετά την ανάλυση του έργου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. που επιτελέστηκε από πλευράς της Συντεχνίας του προηγούμενου έτους 2017-2018, καθώς επίσης και σε εκτενή αναφορά για την υφιστάμενη κατάσταση στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση.

 Όπως σημειώνει η  ΠΑΣΥΚΙ κατά την συζήτηση καταγράφηκαν οι παρακάτω διαπιστώσεις:

1.Η κατάσταση που κυριαρχεί στα Κρατικά Δημόσια Νοσηλευτήρια έχει εκτραχυνθεί και έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο.

2.Μεταξύ των Ιατρών του Δημόσιου Τομέα Υγείας επικρατεί έντονη απογοήτευση και απαρέσκεια λόγω του απαράδεκτου εργασιακού περιβάλλοντος που δεν επιτρέπει την άσκηση ποιοτικής ιατρικής φροντίδας, ενώ παράλληλα παρατηρείται μετακύληση των ευθυνών που οφείλονται στο Σύστημα προς αυτούς.

3. Τα Κρατικά Νοσηλευτήρια έχουν φτάσει σε οριακό σημείο λόγω της απραξίας και των πολλαπλών κενών από μέρους της Εργοδοτικής Πλευράς, ήτοι του Υπουργείου Υγείας.

4. Η μακροχρόνια υποστελέχωση συνεχίζει χωρίς αναχαίτιση, με αποτέλεσμα την αποψίλωση των Κρατικών Δημόσιων Νοσηλευτηρίων από ανθρώπινο εξειδικευμένο Δυναμικό, που έχει ως αποτέλεσμα την παραπομπή των ασθενών στον ιδιωτικό τομέα μέσω της αγοράς υπηρεσιών.

5.Έχει παρέλθει χρονικό διάστημα πέραν του ενός έτους από την ψήφισή του νόμου για την Αυτονόμηση των Κρατικών Δημοσίων Νοσηλευτηρίων και πέραν των έξι μηνών από τον διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Κ.Υπ.Υ. χωρίς την προώθηση και υλοποίηση των οποιονδήποτε πρακτικών εφαρμοσμένων μέτρων που θα ενίσχυαν τα Κρατικά Δημόσια Νοσηλευτήρια και θα τα καθιστούσαν σύμφωνα με το όραμα του Οργανισμού αλλά και της Πολιτείας, την ραχοκοκαλιά του Γε.Σ.Υ

Μάλιστα όπως σημειώνει διαπιστώνονται μονάχα εμβαλωματικού τύπου λύσεις και μέτρα τα οποία έχουν σκοπό επικοινωνιακά τεχνάσματα και πρακτικές. χαρακτηριστικά αναφέρει  ότι η συζήτηση επί των παραμέτρων που συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει υπογραφεί την 28ην Ιουλίου 2017, δεν έχει αρχίσει και σίγουρα όχι εξ’ υπαιτιότητας της συντεχνίας .

Ολοκληρώνοντας η Γενική Συνέλευση έχει δεσμεύσει και εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί στην επεξεργασία και λήψη δυναμικών μέτρων εάν η Εργοδοτική Πλευρά εμμένει σε συνέχιση της συγκεκριμένης πρακτικής χωρίς επίλυση των προβλημάτων, με χρονικό ορόσημο, τον Σεπτέμβριο του 2018

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση