ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα μονάδα ημερήσιας νοσηλείας στο ΙΝΓΚ

Η μονάδα δημιουργήθηκε με χορηγία €50.000 από την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τελέστηκαν σήμερα από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου τα εγκαίνια της  μονάδας ημερήσιας νοσηλείας του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), η οποία δημιουργήθηκε με χορηγία €50.000 από την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ.
 
Ανακοίνωση από το ΙΝΓΚ αναφέρει ότι η μονάδα θα εξυπηρετήσει πολλούς ασθενείς των οποίων η θεραπεία διαρκεί κάποιες ώρες και δεν χρειάζεται να διανυκτερεύσουν. Είναι ένας εύχρηστος και κατάλληλος χώρος ο οποίος θα διευκολύνει σημαντικά την περίθαλψη των ασθενών. 
 
Οπως αναφέρεται, ο Υπουργός χαιρέτισε τη δημιουργία της νέας μονάδας και ανέφερε ότι το υπουργείο Υγείας και το Κράτος ευρύτερα κατ’ επανάληψη έχουν δηλώσει τη στήριξή τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες. «Αναγνωρίζουμε το έργο αυτό ως μια ακόμη επιτυχή συνεργασία για την προστασία και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των ασθενών στην άμεση και ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας» ανέφερε ο υπουργός και συνεχάρη την ΟΠΑΠ Κύπρου που στηρίζει έμπρακτα τις αξίες που πρεσβεύει, δηλαδή της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς.
 
Ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου, Καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, ανέφερε ότι «το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου έχει υποχρέωση να αναβαθμίζεται συνεχώς για να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών συντείνοντας έτσι  στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους». Ευχαριστώντας την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει στο Ινστιτούτο, επεσήμανε  παράλληλα τη σημαντικότητα της δημιουργίας της Μονάδας, αφού αυτή θα έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στους ασθενείς.  Ο Καθηγητής Φυλακτού, ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος δηλώνει πάντα παρών και υποστηρικτής στο έργο του ΙΝΓΚ.
 
Η Συντονίστρια του Κλινικού Τμήματος του Ινστιτούτου, Ανώτερη Νευρολόγος, Δρ Ελένη Ζαμπά-Παπανικολάου εξήγησε τη χρήση της Μονάδας για τους ασθενείς και πως αυτή βοηθά στην ψυχολογία των ασθενών οι οποίοι επισκέπτονται το Ινστιτούτο για τη θεραπεία τους, μόνο λίγες ώρες.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο  Ισίδωρος Μακρίδης, Μέλος του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Κύπρου, επέδωσε επιταγή €100.000 που αποτελεί μέρος της χορηγίας για τις δραστηριότητες του Telethon.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Άδικα προσπαθούμε να πείσουμε ότι είμαστε οικονομικό θαύμα στο διαλυμένο, λεηλατημένο από τα κόμματα ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  16:38

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X