ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ: Επαγγελματισμός στην περίθαλψη του τραυματία αστυνομικού

«Ο τραυματίας δεν θα μπορούσε να μεταφερθεί οπουδήποτε εάν δεν λάμβανε την ορθή και δέουσα αντιμετώπιση»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι ιατροί του Δημόσιου Τομέα Υγείας ενήργησαν από την πρώτη στιγμή, άκρως επαγγελματικά, θέτοντας με αυτό τον τρόπο τις σωστές βάσεις για την περαιτέρω αντιμετώπιση του σοβαρά τραυματία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ), αναφορικά με την περίθαλψη του Αστυνομικού που τραυματίστηκε ύστερα από πυροβολισμούς που δέχθηκε από κακοποιούς στον Ύψωνα.

«Ο τραυματίας δεν θα μπορούσε να μεταφερθεί οπουδήποτε εάν, την κρίσιμη στιγμή, δεν λάμβανε την ορθή και δέουσα αντιμετώπιση», προσθέτει.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ αποδίδει τα εύσημα στο Ιατρικό και Παραϊατρικό Προσωπικό για την άμεση και άκρως επαγγελματική ανταπόκριση τους και τη διάσωση της ζωής του σοβαρά τραυματία αστυνομικού, αποδεικνύοντας τις δυνατότητες των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες τοποθετήσεων, ιδιαίτερα στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης με περιεχόμενο άκρως προσβλητικό και το οποίο απέχει κατά πολύ από τα πραγματικά γεγονότα σε σχέση με τον τρόπο, όπως και την ποιότητα της ιατρικής αντιμετώπισης προς τον τραυματία αστυνομικό», αναφέρει.

Καλεί επίσης όσους προχωρούν σε τέτοιου είδους κριτικές να κάνουν αρχικά τη δική τους αυτοκριτική, διότι, ενώ κηρύττουν την απαξίωση του Δημόσιου Τομέα Υγείας, ο Δημόσιος Τομέας Υγείας είναι και παραμένει, το μοναδικό στήριγμα της κοινωνίας σε σοβαρά επείγοντα περιστατικά, καθώς επίσης σε καταστάσεις μαζικής καταστροφής.

«Το οικοδόμημα της Δημόσιας Υγείας της Κύπρου παρά την οικονομική εξαθλίωση των τελευταίων ετών, η οποία οδήγησε σε πρωτόγνωρες ελλείψεις υποδομών, εξοπλισμού και προσωπικού αλλά και σε πρωτοφανή στασιμότητα στον τομέα της εκπαίδευσης και ανάπτυξης του ιατρικού προσωπικού, ανταποκρίνεται πάραυτα στις δυσχερέστατες και δυσβάστακτες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες», αναφέρεται.

Η Συντεχνία αναμένει επίσης από το Υπουργείο Υγείας Υγείας να προχωρήσει, άμεσα και τάχιστα σε έμπρακτα έργα αποδίδοντας μας τα απαραίτητα εργαλεία και τις υποδομές για να αποφεύγονται στο μέλλον μετακινήσεις ασθενών ιδιαίτερα τραυματιών στο εξωτερικό.

Παράλληλα, εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της προς τους τραυματίες αστυνομικούς που με αυταπάρνηση και ηρωισμό επιτέλεσαν το καθήκον τους, με την ευχή να αναρρώσουν πλήρως και να επιστρέψουν υγιείς στις οικογένειες τους. «Είναι τιμή για την κοινωνία μας να υπηρετείται από τέτοιους ανθρώπους», αναφέρεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση