ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παραίτηση παιδιάτρου από το ΣΙΣ, με πυρά προς τον ΠΙΣ

«Πέραν πάσης αμφιβολίας μεγάλη μερίδα μελών στοχεύει στην ανατροπή του ΓεΣΥ», αναφέρει μέσω επιστολής ο Άλκης Παπαδούρης

Newsroom K

Την παραίτησή του από το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος υπέβαλε μέσω γραπτής του επιστολής ο παιδίατρος Άλκης Παπαδούρης. Ο κ. Παπαδούρης στην επιστολή που απέστειλε προς τον ΣΙΣ, αναφέρει πως έχει διαπιστώσει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι μεγάλη μερίδα των μελών του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος στοχεύει στη μη εφαρμογή ή και στην ανατροπή του ΓεΣΥ.

«Αντιλαμβάνομαι, συνεχίζει, ότι η παρούσα ηγεσία του ΠΙΣ ακολουθεί ή συνεργάζεται με φορείς που σκοπό έχουν την προώθηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων και ελέγχεται πλήρως από την ΕΝΙΚ», ενώ παράλληλα σημειώνει πως έχει διαπιστώσει ότι μέλη του ΣΙΣ ακόμη και σήμερα παραπληροφορούν τους ιατρούς σε θέματα που αφορούν το ΓεΣΥ.

Προσθέτει δε, πως είναι έντονη η πεποίθηση του πως μέλη του ΣΙΣ οι οποίοι διαπραγματεύονται για το ΓεΣΥ εκ μέρους του ιατρικού κόσμου και ταυτόχρονα έχουν δηλώσει δημόσια ή και έχουν δεσμευτεί ενυπόγραφα ότι δεν θα συμμετέχουν στο Σύστημα Υγείας, «αλλά και συμμετέχουν σε σχεδιασμούς για την εξασφάλιση των προσωπικών τους συμφερόντων π.χ. πλατφόρμα ιδιωτικής ιατρικής, δεν νομιμοποιούνται ηθικά να εκπροσωπούν ούτε τους συναδέλφους που έχουν σκοπό να ενταχθούν, αλλά ούτε τον ιατρικό κόσμο».

Ο κ. Παπαδούρης, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων, πως η δημιουργία της «πλατφόρμας ιδιωτικής ιατρικής» (στην οποία συμμετέχουν μέλη του ΣΙΣ) και η ταυτόχρονη επιδίωξη αποκλεισμού από αυτήν των συνάδελφων που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ, «έχει πλέον αποκαλύψει του πραγματικούς σκοπούς της δημιουργίας της, η οποία όπως βέβαια γνωρίζετε, έχει τροχοδρομηθεί προ πολλού».

Τονίζει, πως μια ενδεχόμενη αποτυχία του ΓεΣΥ θα βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ΣΙΣ με την πολιτική που ακολουθεί, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η πορεία που ακολουθεί «ουδόλως με εκφράζει, ούτε συνδικαλιστικά, αλλά ούτε και ηθικά ή δεοντολογικά, αφού στοχεύει στην υποστήριξη της κοινωνικής αδικίας και ανισότητας».

«Με την παρούσα διαχωρίζω τη θέση μου και υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του ΣΙΣ, με την επιφύλαξη των νόμιμων δικαιωμάτων μου», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Παπαδούρης.

Σεβόμαστε την επιλογή του κ. Παπαδούρη δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΙΣ, Βάσος Οικονόμου. Οι αναφορές του θα απασχολήσουν την ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε.

Η επιστολή Παπαδούρη

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X