ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το Fampyra εντάσσεται στο κρατικό συνταγολόγιο

Το εν λόγω φάρμακο θα παρέχεται στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση

Του Νικόλα Πέτρου

Την ικανοποίησή της, για την εισαγωγή του φαρμάκου Fampyra στο κρατικό συνταγολόγιο, εκφράζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και φίλων. Η ΠΟΣΠΦ αναφέρει σε ανακοίνωση της, μεταξύ άλλων, «πρόκειται για φάρμακο το οποίο απασχόλησε επανειλημμένα τη δημοσιότητα και το οποίο τελικά εντάσσεται στο κρατικό συνταγολόγιο με συγκεκριμένο πρωτόκολλο».

ΠΟΣΠΦ: Το Fampyra εντάσσεται στο κρατικό συνταγολόγιο

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Την απόλυτη ικανοποίησή τους εκφράζουν η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ) και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης αναφορικά με την εισαγωγή του φαρμάκου Fampyra στο κρατικό συνταγολόγιο, γεγονός που ενισχύει τις επιλογές των ιατρών για την αποτελεσματική διαχείριση της πολλαπλής σκλήρυνσης.

Πρόκειται για φάρμακο το οποίο απασχόλησε επανειλημμένα τη δημοσιότητα και το οποίο τελικά εντάσσεται στο κρατικό συνταγολόγιο με συγκεκριμένο πρωτόκολλο.

Θερμές ευχαριστίες στον νυν και τέως Υπουργό Υγείας, στον Διευθυντή Φαρμακευτικών Υπηρεσιών αλλά και στην Επιτροπή Φαρμάκων για την καθοριστική συμβολή τους και για την συνεργασία που είχαν με σκοπό το φάρμακο αυτό να παρέχεται στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση οι οποίοι το έχουν ανάγκη».

Τι είναι το φάρμακο Fampyra;

Το Fampyra (fampridine) της Biogen έλαβε έγκριση από τις Ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές μετά από δεδομένα τελικού σταδίου που υποστηρίζουν τη χρήση του στη βελτίωση της βάδισης σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, πολλοί περισσότεροι ασθενείς που λάμβαναν το Fampyra (fampridine) πέτυχαν σημαντική βελτίωση στην ικανότητα βάδισης συγκριτικά με τους ασθενείς που λάμβαναν εικονικό φάρμακο (43,2% έναντι 33,6% αντιστοίχως).

Επίσης, πολλοί περισσότεροι ασθενείς που λάμβαναν το Fampyra (43,45%) βελτίωσαν την κινητικότητά τους συγκριτικά με αυτούς που λάμβαναν εικονικό φάρμακο (34,7%) και έδειξαν μεγαλύτερη βελτίωση στην Multiple Sclerosis Impact Scale-29 σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο (-8.00 έναντι -4.68). (πηγή: eespof.gr)

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση