ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:40
 

Στις 7 Οκτωβρίου η πορεία με τις Ροζ Φιγούρες

Την 13η Πορεία συνδιοργανώνουν η Europa Donna Κύπρου και η AstroBank

Newsroom K

Την 13η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες συνδιοργανώνουν η Europa Donna Κύπρου και η AstroBank, με την ευκαιρία του παγκόσμιου μήνα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου στις 5μμ.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, ενόψει της Πορείας, η Πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου, Εύη Παπαδοπούλου, είπε ότι «ο καρκίνος του μαστού είναι ακόμα ο πρώτος καρκίνος για τις γυναίκες και η πρώτη αιτία θανάτου. Μια στις 8 γυναίκες θα νοσήσει. Παρόλα αυτά, οι εκστρατείες πρόληψης, η έγκαιρη διάγνωση, τα νέα στοχευμένα φάρμακα, οι θεραπείες και η εξειδικευμένη προσέγγιση, φέρνουν το ποσοστό επιβίωσης στη Κύπρο να φτάνει μέχρι και το 80% όπως στις άλλες προηγμένες χώρες. Σήμερα στη Κύπρο υπάρχουν τουλάχιστον 8,000 γυναίκες που συνεχίζουν τη ζωή τους μετά τον καρκίνο και άλλες 350 γυναίκες που κάθε μήνα λαμβάνουν θεραπεία».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αναφερόμενη στη φετινή πορεία, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι θα υπάρχουν 620 ροζ, 7 μπλε και 102 λευκές φιγούρες που θα συμβολίζουν τα 620 νέα περιστατικά που αφορούν γυναίκες, τα 7 νέα περιστατικά που αφορούν άνδρες και τις 102 γυναίκες που έδωσαν τη μάχη τους αλλά, δυστυχώς, έχασαν τη ζωή τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AstroBank Γιώργος Άππιος είπε ότι η ΑstroBank για 8η συνεχή χρονιά και με νέο όνομα στέκεται για άλλη μια φορά δίπλα στην Europa Donna Κύπρου. «Πρόσφατα, η Τράπεζα, από Πειραιώς έγινε AstroBank υιοθετώντας νέα στρατηγική και προσανατολισμό. Συνεχίζει, ωστόσο, να δηλώνει παρούσα. Να είναι σταθερά εδώ, να στηρίζει με αγάπη και αφοσίωση το πολύτιμο έργο της Europa Donna Κύπρου», σημείωσε.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε επίσης και η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο Στέλλα Κυριακίδου η οποία ευχαρίστησε τη Europa Donna Κύπρου για τις συνεχιζόμενες και αυξανόμενες προσπάθειες που καταβάλλει για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αλλά και για την επιμονή στην ανάγκη εξειδίκευσης και παρακολούθησης των κατευθυντήριων γραμμών που ορίζονται από τα διεθνή πρότυπα.

Σημείο εκκίνησης της Πορείας θα είναι ο χώρος στάθμευσης στην οδό Μακαρίου του ΙΙΙ και τερματισμός της στα κεντρικά γραφεία της AstroBank στην συμβολή των δρόμων Γρίβα Διγενή και Θεμιστοκλή Δέρβη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X