ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:29
 

Σύσκεψη για τις μεταρρυθμίσεις στην υγεία θα συγκαλέσει ο Πρόεδρος

Η σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο

Newsroom K

Το θέμα της εφαρμογής του ΓεΣΥ και της αυτονόμησης των κρατικών νοσοκομείων συζήτησε αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Μάριος Κουλούμας, Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων χαρακτήρισε τη συνάντηση εξαιρετική, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος εξέφρασε την πλήρη αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τόσο της αυτονόμησης όσο και του ΓεΣΥ. Ανέφερε ακόμη ότι ο Πρόεδρος θα συγκαλέσει τον Ιούλιο ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Ο κ. Κουλούμας ανέφερε ότι λήφθηκαν πολύ σημαντικές αποφάσεις σήμερα στο Προεδρικό, όπως είναι η ενίσχυση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, ώστε να έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει με επιτυχία την αυτονόμηση των κρατικών νοσοκομείων, όπως επίσης και ενίσχυση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, έτσι ώστε με γοργούς ρυθμούς να προχωρήσει με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, με τη συμφωνία και την εκπόνηση των κανονιστικών θεσμικών πλαισίων που ακόμη εκκρεμούν.
 
«Είμαστε πολύ αισιόδοξοι με την πλήρη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι ο ίδιος προσωπικά θα επιβλέπει και θα συνεργάζεται με όλους τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε η μεταρρύθμιση να προχωρήσει σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας», είπε.

Σημείωσε ότι συμφώνησαν ότι θα πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, "έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση με καλύτερη προοπτική και επίσης με την αποπαγοποίηση θέσεων του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, επιπρόσθετη, έτσι ώστε όταν θα προχωρήσουν οι προσλήψεις γύρω στον Σεπτέμβρη – Οκτώβρη του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας να έχει πλήρη οργανόγραμμα ούτως ώστε να προχωρήσει τάχιστα στην εφαρμογή του ΓεΣΥ».

Ερωτηθείς εάν σε σχέση με την καθυστέρηση που παρατηρείται στις ενέργειες του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας έχουν πάρει οποιεσδήποτε διαβεβαιώσεις από τον Πρόεδρο για ενέργειες στη συνέχεια, είπε ότι έχουν μοιραστεί με τον Πρόεδρο τις ανησυχίες τους για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην προώθηση της αυτονόμησης και έχουν εκφράσει κάποιες απόψεις, προσθέτοντας ότι «ο Πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι τον Ιούλιο περίπου θα καλέσει ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων έτσι ώστε να δούμε πού καθυστερούμε, γιατί καθυστερούμε, αλλά και να δώσει αυτό το μήνυμα της Κυβέρνησης προς όλους ότι θα πρέπει όλοι να συνεργαστούν έτσι ώστε η αυτονόμηση να προχωρήσει και να πετύχει».

Σε ερώτηση εάν είχαν συνάντηση μαζί με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον όσον αφορά τον Οργανισμό, είπε ότι έχουν συνεχείς συναντήσεις και ότι κάθε φορά που υπάρχει η επίσκεψη του Προέδρου και του Συμβουλίου για τις συνεδριάσεις τους, έχουν συναντήσεις.

«Συζητούμε τα θέματα και είναι μέσα από αυτές τις συναντήσεις που έχουμε εισπράξει αυτές τις ανησυχίες και τις έχουμε μοιραστεί με τον Πρόεδρο και νομίζω ότι οι απαντήσεις και οι δεσμεύσεις, αλλά και η αποφασιστικότητα του Προέδρου να προχωρήσουμε νομίζω ότι είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό, αισιόδοξο μήνυμα ότι ναι, θα προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην υγεία με επιτυχία και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν αποφασιστεί», συνέχισε.

Τέλος, ανέφερε ότι συζήτησαν και τα θέματα των φαρμάκων και ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη νέα τακτική που επικρατεί και προωθείται στο θέμα της πρόσβασης ασθενών στα φάρμακα και επίσης τον ευχαρίστησαν «γιατί η Κυβέρνησή του έχει εγκρίνει περαιτέρω ενίσχυση του προϋπολογισμού των φαρμάκων έτσι ώστε κανένας ασθενής να μην μείνει χωρίς το φάρμακο, το οποίο του είναι αναγκαίο».
 
Ενωρίτερα, ο Πρόεδρος δέχθηκε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρα Γεώργιο Πετράκο. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση