ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα κρούσματα ιλαράς ανοίγουν ξανά το θεμα εμβολιασμών

Δεν υπάρχει σήμερα καταγραφή του ποσοστού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένο

Του Στέλιου Στυλιανού

Η εμφάνιση δύο κρουσμάτων Ιλαράς σε δύο αδέρφια ηλικίας 3 και 6 ετών τα οποία έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ρουμανία όπου η ασθένεια βρίσκεται σε επιδημία, φαίνεται να ανοίγει εκ νέου το θέμα των εμβολιασμών των παιδιών.

Η «Κ» στην προσπάθεια να δει που βρίσκεται σήμερα η ασθένεια στην χώρα μας, επικοινώνησε με την ΓΓ του ΠΙΣ παιδίατρο Αναστασία Συμεοού. Η κυρία Συμεού τόνισε ότι το περιστατικό αυτό αφορά παιδιά τα οποία ήταν ανεμβολίαστα και δεν μπορούμε να αναφέρουμε ότι ως χώρα βρισκόμαστε σε επιδημία, αφού δύο με τρία περιστατικά της ασθένειας είχαμε και στο παρελθόν.

Όπως τόνισε στην περίπτωση της ιλαράς για να υπάρξει τείχος ανοσίας στο πληθυσμό θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού, κάτι το οποίο κατά τους χειμερινούς μήνες είναι πιο δύσκολο αφού υπάρχουν παιδιά που χάνουν τα εμβόλια τους λόγω του ότι είναι άρρωστα και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό αν και το επιθυμούν. Παράλληλα τόνισε ότι σε αυτό δεν βοηθά και το φαινόμενο της έξαρση του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Σήμερα όπως ανέφερε δεν υπάρχει καταγραφή των εμβολιασμών στην Κύπρο, και έτσι δεν γνωρίζουμε το ποσοστό των ανεμβολιαστών παιδιών κατί το οποίο δεν μας επιτρέπει να ξέρουμε πως θα κινηθούμε σε περίπτωση επιδημίας. «Μέσα απο αριθμούς θα ξέρουμε και τον τρόπο δράσης μας» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείσα να αναφέρει πως μπορεί να γίνει η καταγραφή των ανεμβολίαστων παιδιών είπε ότι ως ΠΙΣ και παιδιατρική εταιρεία, πήγαν με πρόταση στο υπουργείο Υγείας για να γίνει υποχρεωτικό το βιβλιαράκι υγείας όταν εγγράφονται τα παιδιά στο δημοτικό όμως τους τονίστηκε ότι αυτό είναι δύσκολο, ενώ παράλληλα είχαν τονίσει ότι θα πρέπει οι γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους να υπογράφουν ότι έχουν μια στοιχειώδη ευθύνη κάτι το οποίο επίσης αρνήθηκε το υπουργείο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Στέλιου Στυλιανού

Σχόλια αναγνωστών

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Ευάγγελος Αναστασιάδης  |  17:17

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Τώρα θα αρχίσουν τα αλαλάζοντα τύμπανα και οι γκρανκάσες της ακροδεξιάς και του ούτω καλούμενου ενδιάμεσου ...»
Ai Em  |  10:42

Ανοικτή επιστολή Χριστόφια προς Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Όλα τα ψυχολογικά αυτού του ανθρώπου εμπεριέχονται στην τελευταία του πρόταση "Υ.Γ.: Επιφυλάσσω στον ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  10:26

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Αλέξης  |  13:02

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση