ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:27
 

Τα κρούσματα ιλαράς ανοίγουν ξανά το θεμα εμβολιασμών

Δεν υπάρχει σήμερα καταγραφή του ποσοστού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένο

Η εμφάνιση δύο κρουσμάτων Ιλαράς σε δύο αδέρφια ηλικίας 3 και 6 ετών τα οποία έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ρουμανία όπου η ασθένεια βρίσκεται σε επιδημία, φαίνεται να ανοίγει εκ νέου το θέμα των εμβολιασμών των παιδιών.

Η «Κ» στην προσπάθεια να δει που βρίσκεται σήμερα η ασθένεια στην χώρα μας, επικοινώνησε με την ΓΓ του ΠΙΣ παιδίατρο Αναστασία Συμεοού. Η κυρία Συμεού τόνισε ότι το περιστατικό αυτό αφορά παιδιά τα οποία ήταν ανεμβολίαστα και δεν μπορούμε να αναφέρουμε ότι ως χώρα βρισκόμαστε σε επιδημία, αφού δύο με τρία περιστατικά της ασθένειας είχαμε και στο παρελθόν.

Όπως τόνισε στην περίπτωση της ιλαράς για να υπάρξει τείχος ανοσίας στο πληθυσμό θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 95% του πληθυσμού, κάτι το οποίο κατά τους χειμερινούς μήνες είναι πιο δύσκολο αφού υπάρχουν παιδιά που χάνουν τα εμβόλια τους λόγω του ότι είναι άρρωστα και δεν μπορούν να προχωρήσουν σε εμβολιασμό αν και το επιθυμούν. Παράλληλα τόνισε ότι σε αυτό δεν βοηθά και το φαινόμενο της έξαρση του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

Σήμερα όπως ανέφερε δεν υπάρχει καταγραφή των εμβολιασμών στην Κύπρο, και έτσι δεν γνωρίζουμε το ποσοστό των ανεμβολιαστών παιδιών κατί το οποίο δεν μας επιτρέπει να ξέρουμε πως θα κινηθούμε σε περίπτωση επιδημίας. «Μέσα απο αριθμούς θα ξέρουμε και τον τρόπο δράσης μας» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείσα να αναφέρει πως μπορεί να γίνει η καταγραφή των ανεμβολίαστων παιδιών είπε ότι ως ΠΙΣ και παιδιατρική εταιρεία, πήγαν με πρόταση στο υπουργείο Υγείας για να γίνει υποχρεωτικό το βιβλιαράκι υγείας όταν εγγράφονται τα παιδιά στο δημοτικό όμως τους τονίστηκε ότι αυτό είναι δύσκολο, ενώ παράλληλα είχαν τονίσει ότι θα πρέπει οι γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους να υπογράφουν ότι έχουν μια στοιχειώδη ευθύνη κάτι το οποίο επίσης αρνήθηκε το υπουργείο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη τα σπουδαία για την Παιδεία

«Οι γονεις και ολος ο υπολοιπος κοσμος περιμενει απο τον υπουργο, την κυβερνηση ή τον οποιονδηποτε μεσολαβητη ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  04:48

Γεμίζει παράνομους μετανάστες η Κύπρος

«ΑΜΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:31

Ζητούν μετάθεση συνάντησης οι Εκπαιδευτικοί

«Ολοι οι γονεις και ο υπολοιπος κοσμος ζητα απο την κυβερνηση να προχωρησει σε επιβολη μετρων για μειωση ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  18:29

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση