ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:07
 

Από την Τετάρτη οι καρκινοπαθείς Λεμεσού-Πάφου στο Γερμανικό Ογκολογικό

Το «καρκίνωμα» της γραφειοκρατίας και έξωθεν παρεμβάσεις καθυστέρησαν για πέντε μήνες τη σχετική συμφωνία

Τελειώνει εντός ολίγων ημερών η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών Λεμεσού και Πάφου καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ υπουργείου Υγείας και του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου που βρίσκεται στην Λεμεσό για εξυπηρέτηση ασθενών των δύο επαρχιών, που κράτησαν πέραν των 4μηνών έφθασαν, μετά από πολλά εμπόδια, αισίως στο τέλος τους.

Τα εμπόδια, όπως τα εξέθεσε ο πρόεδρος του Κέντρου Κίκης Καζαμίας στο Τρίτο του ΡΙΚ το πρωί, οφείλονται στην γραφειοκρατία αλλά και σε παρεμβάσεις έξωθεν, δηλαδή αναρμοδίων για τις οποίες ο ίδιος θα ετοιμάσει σχετική έκθεση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, έκανε αναφορά στην γραφειοκρατία, όταν είχε ανακοινώσει την Τρίτη από τη Λεμεσό την κατάληξη σε συμφωνία Γερμανικό Ογκολογικό. Με τη συμφωνία αυτή τερματίζεται η μεγάλη ταλαιπωρία των καρκινοπαθών Λεμεσού-Πάφου που για χρόνια είναι αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται στη Λευκωσία για τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες.

Παράλληλα μέσα από την συμφωνία αυτή αναμένεται να εξυπηρετηθούν και όσοι Κύπριοι ασθενείς ήταν υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στο εξωτερικό για εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες που δεν προσφέρονταν μέχρι σήμερα στην Κύπρο και οι οποίες τώρα συγκαταλέγονται στις υπηρεσίες που προσφέρονται από το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο.

Καζαμίας: από την Τετάρτη

Μιλώντας στην «Κ» ο πρόεδρος του Κέντρου Κίκης Καζαμίας σημείωσε ότι η συμφωνία συνομολογήθηκε και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, στην οποία θα μείνει αναρτημένη για δέκα μέρες. Όπως σημείωσε ο κύριος Καζαμίας μετά την συμπλήρωση των 10 ημερών, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη, η συμφωνία θα υπογραφεί και θα τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Όπως σημείωσε ο κ. Καζαμίας από την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούν όλοι οι καρκινοπαθείς να πηγαίνουν στο Κέντρο ζητώντας την γνώμη ειδικών, στη συνέχεια θα παραπέμπονται όλα τα ογκολογικά περιστατικά στο υπουργείο Υγείας, το οποίο θα εκδίδει τα παραπεμπτικά προς το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, με όλα τα έξοδα να καλύπτονται από το Υπουργείο. Αναφερόμενος στη μεγάλη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο κ. Καζαμίας τόνισε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να είχε συνομολογηθεί σε μια βδομάδα και σε ένα μήνα να είχε υπογραφεί.

Ωστόσο ακόμα και σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, η γραφειοκρατία επέφερε μια καθυστέρηση πέντε μηνών στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και συνεπώς στην απάμβλυνση της ταλαιπωρίας εκατοντάδων καρκινοπαθών και στην παροχή σε αυτούς της αναγκαίας ιατρικής φροντίδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Το απίστευτο θρίλερ με τον Τζαμάλ Κασόγκι

«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο πιο βάρβαρο, απάνθρωπο καθεστώς από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Κάθε ...»
CGA  |  10:23

Ανεβαίνει η ένταση με αντεγκλήσεις, εν μέσω αναμονής, για κυπριακό

«Οσο και να θελει ο Ερντογαν και η τουρκικη ηγεσια να ξεφορτωθει το κυπριακο, μορει να το κανει μονο ...»
Γιωτας  |  03:57

Ξέμεινε από αξιωματικούς το τουρκικό πολεμικό ναυτικό

«Ενώ το δικό μας ναυτικό είναι πλήρες από αξιωματικούς που εισάγει 10 δοκίμους κάθε χρόνο και οι παραιτήσεις ...»
ΠολεμιστήςΤηςΚαρέκλας  |  16:49

To πρώτο ηλεκτρικό SUV της Μercedes

«πάρτε 2% χριστουγεννιάτικο δάνειο bonanza για   επιχειρηματικούς σκοπούς, να αγοράσετε σπίτι, να αγοράσετε ...»
matto gregio  |  03:44

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση