ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:14
 

Από την Τετάρτη οι καρκινοπαθείς Λεμεσού-Πάφου στο Γερμανικό Ογκολογικό

Το «καρκίνωμα» της γραφειοκρατίας και έξωθεν παρεμβάσεις καθυστέρησαν για πέντε μήνες τη σχετική συμφωνία

Του Στέλιου Στυλιανού

Τελειώνει εντός ολίγων ημερών η ταλαιπωρία των καρκινοπαθών Λεμεσού και Πάφου καθώς οι διαπραγματεύσεις μεταξύ υπουργείου Υγείας και του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου που βρίσκεται στην Λεμεσό για εξυπηρέτηση ασθενών των δύο επαρχιών, που κράτησαν πέραν των 4μηνών έφθασαν, μετά από πολλά εμπόδια, αισίως στο τέλος τους.

Τα εμπόδια, όπως τα εξέθεσε ο πρόεδρος του Κέντρου Κίκης Καζαμίας στο Τρίτο του ΡΙΚ το πρωί, οφείλονται στην γραφειοκρατία αλλά και σε παρεμβάσεις έξωθεν, δηλαδή αναρμοδίων για τις οποίες ο ίδιος θα ετοιμάσει σχετική έκθεση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, έκανε αναφορά στην γραφειοκρατία, όταν είχε ανακοινώσει την Τρίτη από τη Λεμεσό την κατάληξη σε συμφωνία Γερμανικό Ογκολογικό. Με τη συμφωνία αυτή τερματίζεται η μεγάλη ταλαιπωρία των καρκινοπαθών Λεμεσού-Πάφου που για χρόνια είναι αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται στη Λευκωσία για τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες.

Παράλληλα μέσα από την συμφωνία αυτή αναμένεται να εξυπηρετηθούν και όσοι Κύπριοι ασθενείς ήταν υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στο εξωτερικό για εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες που δεν προσφέρονταν μέχρι σήμερα στην Κύπρο και οι οποίες τώρα συγκαταλέγονται στις υπηρεσίες που προσφέρονται από το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο.

Καζαμίας: από την Τετάρτη

Μιλώντας στην «Κ» ο πρόεδρος του Κέντρου Κίκης Καζαμίας σημείωσε ότι η συμφωνία συνομολογήθηκε και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, στην οποία θα μείνει αναρτημένη για δέκα μέρες. Όπως σημείωσε ο κύριος Καζαμίας μετά την συμπλήρωση των 10 ημερών, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη, η συμφωνία θα υπογραφεί και θα τεθεί άμεσα σε ισχύ.

Όπως σημείωσε ο κ. Καζαμίας από την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούν όλοι οι καρκινοπαθείς να πηγαίνουν στο Κέντρο ζητώντας την γνώμη ειδικών, στη συνέχεια θα παραπέμπονται όλα τα ογκολογικά περιστατικά στο υπουργείο Υγείας, το οποίο θα εκδίδει τα παραπεμπτικά προς το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, με όλα τα έξοδα να καλύπτονται από το Υπουργείο. Αναφερόμενος στη μεγάλη καθυστέρηση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο κ. Καζαμίας τόνισε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να είχε συνομολογηθεί σε μια βδομάδα και σε ένα μήνα να είχε υπογραφεί.

Ωστόσο ακόμα και σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα, η γραφειοκρατία επέφερε μια καθυστέρηση πέντε μηνών στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και συνεπώς στην απάμβλυνση της ταλαιπωρίας εκατοντάδων καρκινοπαθών και στην παροχή σε αυτούς της αναγκαίας ιατρικής φροντίδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Στέλιου Στυλιανού

Σχόλια αναγνωστών

Νέο ρεκόρ για τις αγορές Κυπρίων στα Κατεχόμενα

«Treksete na enischisete tin tourkiki ikonomia ke sto telos aferontas posa stichizi na pas ken a erthi ...»
ANDREAS  |  13:40

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν ξεκινήσαμε εμείς την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων

«ΠΑΝΤΩΣ, ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ........ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ..........»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  11:49

Στα βαθιά από τον Σεπτέμβριο η ηλεκτρονική υγεία

«Και τα δεδομένα μας θα τα βλέπει ο κάθε ρατσιστής που είναι γεμάτος προκαταλήψεις. Τέλεια!»
Χρυστάλλα Μαγγανή  |  10:41

«Ενεση» 15 δισ. στην Τουρκία υποσχέθηκε το Κατάρ

«Χαμένα ριάλια! Ο κουκουμάς της Τουρκίας δεν έχει πάτο.....»
knak  |  08:55

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση