ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:08
 

Υπ. Υγείας για ΓεΣΥ: Με καλή θέληση μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις

«Υπάρχει όλος ο απαραίτητος χρόνος εφ’ όσον υπάρχει η θέληση για την εφαρμογή του ΓεΣΥ» δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με καλή θέληση και βούληση απ’ όλες τις πλευρές, που ήδη εξέφρασαν την θέληση τους για εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, μπορεί να υπάρξουν οι συγκλίσεις και οι αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν μπροστά, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και κληθείς να σχολιάσει το ψήφισμα που εγκρίθηκε χθες από τη έκτακτη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) αναφορικά με το Γενικό Σχέδιο Υγείας, ο Υπουργός αναφέρθηκε στη δήλωση του Προέδρου του ΠΙΣ σύμφωνα με την οποία «είναι κοινός στόχος όλων των εμπλεκομένων στον τομέα της υγείας η εφαρμογή ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας. Στόχος μας σαν Υπουργείο Υγείας είναι η εφαρμογή του ΓεΣΥ όπως προβλέπεται από το Νόμο, όπως έχει σχεδιαστεί, με επίκεντρο πάντα τον ασθενή, προς όφελος του ασθενή και στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί βάσει του Νόμου που είναι η 1η Ιουνίου 2019 όσον αφορά το πρώτο στάδιο που είναι η εφαρμογή της Πρωτοβάθμιας».
 
Πρόσθεσε ότι «η ιατρική κοινότητα είναι σημαντικός πυλώνας, είναι βασικός εταίρος στην εφαρμογή του ΓεΣΥ και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες τους. Εμείς έχουμε δηλώσει ως Υπουργείο επανειλημμένα την πρόθεση μας να μεσολαβήσουμε στη διαβούλευση που γίνεται μεταξύ του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, γιατί το έχουμε πράξει αρκετές φορές στο παρελθόν».
 
Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, συνέχισε «θα καλέσω αύριο τον Πρόεδρο του ΠΙΣ σε μια συνάντηση, σε μια πρώτη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα χθες και μετά μια συνάντηση μεταξύ του ΟΑΥ και του ΠΙΣ για να συζητήσουμε τα θέματα που έχουν τεθεί χθες».
 
Οσον αφορά τις προϋποθέσεις που έθεσε ο ΠΙΣ για συμμετοχή των γιατρών στο ΓεΣΥ, ο Υπουργός είπε πως «θεωρώ ότι τα θέματα που έχουν τεθεί ως προϋποθέσεις, με καλή θέληση και βούληση απ’ όλες τις πλευρές, που ήδη έχουν εκφράσει τη θέληση τους για εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, μπορεί να υπάρξουν οι συγκλίσεις και οι αποφάσεις που θα μας οδηγήσουν μπροστά».
 
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον υπάρχει χρόνος για διαβούλευση μέχρι την 1η Ιουνίου 2019, ο κ. Ιωάννου είπε ότι «φυσικά υπάρχει. Επειδή τίθεται θέμα αν υπάρχει χρόνος ή όχι (για εφαρμογή του ΓεΣΥ) υπάρχει όλος ο απαραίτητος χρόνος εφ’ όσον υπάρχει η θέληση».
 
Εξήγησε ότι «μιλούμε για ένα Σχέδιο Υγείας που έχει συζητηθεί, μελετηθεί και σχεδιαστεί εδώ και 20 χρόνια τουλάχιστον, έχει συζητηθεί διεξοδικά το 2017 πριν την ψήφιση του στη Βουλή, έχει ψηφιστεί ομόφωνα στη Βουλή και ομόφωνα έχουν αποφασιστεί κάποια χρονοδιαγράμματα τα οποία βάσει Νόμου οφείλουμε να τηρήσουμε. Θεωρώ ότι στο χρονικό διάστημα που είμαστε τώρα, τα χρονοδιαγράμματα είναι υπέρ του δέοντος αρκετά, εφ’ όσον υπάρχει η κοινή θέληση και βούληση απ’ όλες τις πλευρές για να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία».

ΣΧΟΛΙΑ

Ναί, θα γίνει το ΓΕΣΥ όταν σταματήσει ο φαταουλισμός του ΠΙΣ και η στείρα αντιπολίτευση του ΑΚΕΛ που παρουσιάζεται μέσω της ΠΑΣΥΚΙ!

knak
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση

X