ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Υπερπλήρης η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Πάφου

Πρώτον στερούν κλίνες από άλλες κλινικές και δεύτερον, οι καρδιοπαθείς δεν αισθάνονται ασφαλείς να νοσηλεύονται εκτός του χώρου τους.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Υπερπλήρης είναι η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να νοσηλεύονται καρδιοπαθείς και σε άλλους θαλάμους πέραν του καρδιολογικού, σύμφωνα με τον Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Πάφου Δρ. Joseph Moutiris.

Ο κ. Moutiris, όπως αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση, αυτό δεν είναι κάτι που τους ικανοποιεί, επειδή, πρώτον στερούν κλίνες από άλλες κλινικές και δεύτερον, οι καρδιοπαθείς δεν αισθάνονται ασφαλείς να νοσηλεύονται εκτός του χώρου τους.

Τα αίτια αυτού του φαινομένου, όπως εξήγησε, είναι η αύξηση των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων στην Επαρχία Πάφου , παράλληλα με την αδυναμία του επεμβατικού καρδιολογικού εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Λεμεσού, να δεχτεί πέραν του ενός εσωτερικού ασθενή την ημέρα, από το νοσοκομείο , για στεφανιογραφία-αγγειοπλαστική.

Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα , συνέχισε, έχει ήδη αποστείλει επιστολή στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, ζητώντας την άδεια για επιδότηση της στεφανιογραφίας-αγγειοπλαστικής σε νοσηλευόμενους ασθενείς μας, στα ιδιωτικά επεμβατικά εργαστήρια Λεμεσού και Λευκωσίας.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες εξάλλου, της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, συνιστούν, - όπως είπε- η επεμβατική αντιμετώπιση των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων να γίνεται εντός 24, 48 ή το αργότερο 72 ωρών, από την εισαγωγή, η δε καρδιολογική κλινική του ΓΝ Πάφου , εξαρτώμενη αποκλειστικά από το επεμβατικό εργαστήρι στο νοσοκομείο Λεμεσού, αδυνατεί να τηρήσει αυτούς τους χρόνους, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση