ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:38
 

Λεμεσός: Άστεγη μητέρα και παιδί ζουν στο αυτοκίνητο (φωτος)

Κινητοποίηση αρμοδίων Αρχών και πολιτών

Newsroom K

ΓΙΑΝΝΟΣ ΛΥΤΡΑΣ

Σε άθλιες συνθήκες ζουν, εδώ και λίγες μέρες, μητέρα και το παιδί της, μέσα στο αυτοκίνητό τους, στην περιοχή Αγίου Ιωάννη στην Λεμεσό, με την κινητοποίηση των πολιτών και των αρμοδίων αρχών να είναι άμεση.

Σύμφωνα με την αναφορά δημότη της Λεμεσού και κάτοικου της περιοχής, μητέρα και παιδί αναγκάζονται να ζουν μέσα στο αυτοκίνητο, υπό συνθήκες καύσωνα. Ολόκληρη η γειτονιά, προσθέτει, έχει ευαισθητοποιηθεί και κινητοποιηθεί, προκειμένου τα άτομα αυτά να έχουν ένα πιάτο φαΐ κάθε μέρα, ενώ έχει αναφερθεί η περίπτωση και στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Άμεση ανταπόκριση

Για το θέμα επικοινωνήσαμε με αρμόδια λειτουργό του Δήμου Λεμεσού, η οποία μας ανέφερε ότι η περίπτωση των δύο αστέγων, μητέρας και παιδιού, έχει γίνει γνωστή στον Δήμο και όλες οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Πρόσθεσε ότι αρκετός κόσμος συρρέει στην περιοχή για να βοηθήσει όπως μπορεί, ωστόσο το θέμα, πλέον, έχουν αναλάβει οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, οι οποίες θα δράσουν για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Στο έργο τους συνδράμει και ο Δήμος Λεμεσού με τις υπηρεσίες του, καθώς και το Κράτος, μέσω των παροχών του.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι στην μάνα και στο παιδί, θα προσφερθεί η απαιτούμενη βοήθεια, ώστε να λυθεί, πρώτα απ' όλα, το θέμα της στέγασής τους. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΣΚΤ: Καλύφθηκε ο στόχος για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου

«Η πειρα μας λεει οτι πολυ συντομα θα προκυψουν πλεονασμοι ακομη τοσων υπαλληλων, πολλοι απο τους οποιους ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  13:09

Αυτά αναφέρονται στο υπόμνημα που θα παραλάβουν οι εκπαιδευτικοί

«Το κράτος διαχρονικά υπέκυπτε στις απαιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των ...»
Α Αντωνιάδης  |  13:02

Η Τουρκία στρέφεται στην ΕΕ

«Δείξετε του πόρτα!!!»
knak  |  18:37

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση