ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:13
 

Λευκωσία: Πέταξαν στον δρόμο 50 άτομα λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Oι άνθρωποι ζουν εκεί, εδώ και μερικές μέρες, χωρίς ρεύμα και νερό, καθώς οι ιδιοκτήτες τους τα απέκοψαν

Newsroom K

Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας, κατέγραψε η κάμερα του ΡΙΚ, από συγκρότημα διαμερισμάτων, ο ιδιοκτήτης του οποίου πετάει στον δρόμο 50 ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων, διότι, όπως αναφέρουν οι ένοικοι, στο σημείο θα ανεγερθεί ξενοδοχείο.

Σε κλάματα ξέσπασε, μιλώντας στην κάμερα του ΡΙΚ, νεαρός άνδρας, ο οποίος διέμενε εκεί με την σύζυγό του, η οποία εγκυμονεί το παιδί τους. Ο νεαρός, εμφανώς απελπισμένος, ανέφερε ότι η σύζυγός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς είχε στρες και ήταν καλύτερα να παρακολουθείται, καθώς βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα κατάσταση.

Ο Έλβις Μοχάμεντ, πολιτικός πρόσφυγας από την Αιθιοποία, κλαίγοντας, αναρωτήθηκε πού θα κοιμηθεί η γυναίκα του, αφού τώρα τους πετούν στον δρόμο. «Εάν ήμουν μόνος μου, δεν θα είχα πρόβλημα να κοιμηθώ στον δρόμο, αλλά η γυναίκα μου πού θα κοιμηθεί;», αναρωτήθηκε ο Έλβις.

Μάλιστα, οι άνθρωποι ζουν εκεί, εδώ και μερικές μέρες, χωρίς ρεύμα και νερό, καθώς οι ιδιοκτήτες τους τα απέκοψαν, θέλοντας να τους αναγκάσουν να φύγουν, όπως υποστηρίζουν. Την ίδια στιγμή, οι ένοικοι φωνάζουν καθώς όπως λένε ήταν πάντα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην ιδιοκτησία, η οποία τώρα τους ξεσπιτώνει, ζητώντας τους σε διάστημα οκτώ ημερών να αδειάσουν το κτίριο.

Το Γραφείο Ευημερίας έχει ενημερωθεί για το γεγονός και το απόγευμα της Τρίτης, λειτουργός του Γραφείου Επισκέφθηκε τον χώρο για να καταγράψει τα δεδομένα, ώστε να εξεταστεί η υπόθεση.

Θα στεγαστούν ανάλογα οι διαμένοντες, λέει η Υπουργός Εργασίας

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου με ανακοίνωση που εκδόθηκε μέσω του ΓΤΠ, δηλώνει ότι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες και η Αστυνομία επιλαμβάνονται της κατάστασης στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα της οδού Αχιιλλέως στη Λευκωσίας, υπογραμμίζοντας ότι οι διαμένοντες σε αυτά θα μεταφερθούν σε άλλους ενοικιαζόμενους χώρους ανάλογα με τις ατομικές τους ανάγκες.

Επικαλούμενη τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, η Υπουργός αναφέρει συγκεκριμένα ότι είναι σε εξέλιξη η εξατομικευμένη καταγραφή των αναγκών και ιδιαιτεροτήτων της κατάστασης όλων των ατόμων που διαμένουν στα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στην οδό Αχιλλέως στη Λευκωσία σε συνεργασία με τις άλλες Υπηρεσίες όπως επίσης και με την Αστυνομία.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι σκοπός είναι η διασφάλιση όλων των βασικών αναγκών των ατόμων αυτών και ιδιαίτερα αυτών που αντιμετωπίζουν ευάλωτα και ευαίσθητα περιστατικά και προς αυτή την κατεύθυνση υπογραμμίζεται ότι κανένα άτομο δεν θα μείνει χωρίς στέγη και θα μεταφερθούν σε άλλους ενοικιαζόμενους χώρους ανάλογα με τις ανάγκες και την κατάσταση τους.

Πηγή: 24news

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X