ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:43
 

Λιμάνι Λεμεσού: Λήξη της απεργίας των λιμενεργατών με συμβιβαστική λύση

Οι λιμενεργάτες κατήλθαν από το πρωί σε στάση εργασίας, λόγω της εκ νέου διαφοράς με τη διαχειρίστρια εταιρεία για το καθεστώς εργασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μετά από παρέμβαση της Υπουργού Μεταφορών, Βασιλικής Αναστασιάδου, η οποία το μεσημέρι προήδρευσε σύσκεψης στο λιμάνι Λεμεσού, ώστε να διευθετηθεί διαφορά που προέκυψε με τους λιμενεργάτες και τη διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού γενικού φορτίου,  DP World Limassol και η οποία μπορούσε να επηρεάσει ακόμα και τους σχεδιασμούς της ExxonMobil για την προγραμματισμένη γεώτρηση.
 
Οι λιμενεργάτες κατήλθαν από το πρωί σε στάση εργασίας, λόγω της εκ νέου διαφοράς με τη διαχειρίστρια εταιρεία για το καθεστώς εργασίας τους στο χερσαίο χώρο του τερματικού, με την ίδια να θεωρεί ότι οι λιμενεργάτες θα πρέπει να περιοριστούν στις φορτοεκφορτώσεις στα πλοία και όχι στο μόλο.
 
Ως αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει η εξυπηρέτηση πλοίων στο λιμάνι, μεταξύ αυτών και των υποστηρικτικών πλοίων της ExxonMobil που χρησιμοποιούν το λιμάνι Λεμεσού από το τέλος Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας προετοιμασίες για την επικείμενη γεώτρηση του γεωτρύπανου Stena IceMax.
 
Το μεσημέρι έφτασε στα γραφεία της Αρχής Λιμένων η Υπουργός Μεταφορών, η οποία μετά από σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους, ανέφερε πως έχει αποφασιστεί μια προσωρινή λύση και έτσι οι λιμενεργάτες επέστρεψαν στην εργασία τους.
 
"Η ριζική λύση του προβλήματος που παρουσιάστηκε τοποθετείται σε μεταγενέστερο στάδιο, σύντομο ελπίζω, αφού λάβουμε και την κατάλληλη νομική γνωμάτευση", είπε η κ.Αναστασιάδου, η οποία ευχαρίστησε τις δυο πλευρές για "το πνεύμα καλής πίστης και συνεννόησης".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Ο κ. Άντρος καλά κάνει να δει ψυχολόγο. Η εμμονή του να αντιπολιτεύετε έχει καταλήξει ασθένεια. »
ΑΚΑ  |  09:37

Σ.Κυριακίδου: Θλίψη και απογοήτευση για την ποινή στον παιδεραστή

«Γίνεται να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης το …γεγονός για αυτοπροβολή ως η …προστάτης των αδυνάτων; …δεν ...»
Ai Em  |  09:20

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση