ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:41
 

Λιμάνι Λεμεσού: Λήξη της απεργίας των λιμενεργατών με συμβιβαστική λύση

Οι λιμενεργάτες κατήλθαν από το πρωί σε στάση εργασίας, λόγω της εκ νέου διαφοράς με τη διαχειρίστρια εταιρεία για το καθεστώς εργασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μετά από παρέμβαση της Υπουργού Μεταφορών, Βασιλικής Αναστασιάδου, η οποία το μεσημέρι προήδρευσε σύσκεψης στο λιμάνι Λεμεσού, ώστε να διευθετηθεί διαφορά που προέκυψε με τους λιμενεργάτες και τη διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού γενικού φορτίου,  DP World Limassol και η οποία μπορούσε να επηρεάσει ακόμα και τους σχεδιασμούς της ExxonMobil για την προγραμματισμένη γεώτρηση.
 
Οι λιμενεργάτες κατήλθαν από το πρωί σε στάση εργασίας, λόγω της εκ νέου διαφοράς με τη διαχειρίστρια εταιρεία για το καθεστώς εργασίας τους στο χερσαίο χώρο του τερματικού, με την ίδια να θεωρεί ότι οι λιμενεργάτες θα πρέπει να περιοριστούν στις φορτοεκφορτώσεις στα πλοία και όχι στο μόλο.
 
Ως αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει η εξυπηρέτηση πλοίων στο λιμάνι, μεταξύ αυτών και των υποστηρικτικών πλοίων της ExxonMobil που χρησιμοποιούν το λιμάνι Λεμεσού από το τέλος Οκτωβρίου, πραγματοποιώντας προετοιμασίες για την επικείμενη γεώτρηση του γεωτρύπανου Stena IceMax.
 
Το μεσημέρι έφτασε στα γραφεία της Αρχής Λιμένων η Υπουργός Μεταφορών, η οποία μετά από σύσκεψη με όλους τους εμπλεκομένους, ανέφερε πως έχει αποφασιστεί μια προσωρινή λύση και έτσι οι λιμενεργάτες επέστρεψαν στην εργασία τους.
 
"Η ριζική λύση του προβλήματος που παρουσιάστηκε τοποθετείται σε μεταγενέστερο στάδιο, σύντομο ελπίζω, αφού λάβουμε και την κατάλληλη νομική γνωμάτευση", είπε η κ.Αναστασιάδου, η οποία ευχαρίστησε τις δυο πλευρές για "το πνεύμα καλής πίστης και συνεννόησης".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο 35χρονος καταδικασθείς, με σκυμμένο το κεφάλι άκουσε το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου.

Πέντε φορές ισόβια στον Μεταξά

Δακρυσμένος ο 35χρονος είπε, «αναλαμβάνω τις ευθύνες, όσο και να το θέλω δεν μπορώ να πάρω το χρόνο πίσω. Εκφράζω μεταμέλεια ...
Του Δημήτρη Λουκά
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X