ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:51
 

Λ. Τζιωνής: Με πίεζαν συνέχεια και μου έλεγαν να υπογράψω

Το «παγωμένο» βλέμμα, η πείνα και το τρέμουλο του κατηγορούμενου ενώπιον δικαστηρίου

Newsroom K

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑ

Ο βασικός κατηγορούμενος για τη στυγερή δολοφονία στον Στρόβολο, Λοΐζος Τζιωνής, παρουσιάστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ως μάρτυρας. Αρχή στη διαδικασία της Τετάρτης έκανε ο δικηγόρος του Τζιωνή, Αντρέας Αναστασίου με αντεξέταση στον υπαστυνόμο Γιώργο Θεμιστοκλέους. Με τον ίδιο πιεστικό τρόπο όπως και στις προηγούμενες διαδικασίες, ο κ. Αναστασίου έθετε τις ερωτήσεις του προς τον υπαστυνόμο Θεμιστοκλέους.

Μετά την ολοκλήρωση της αντεξέτασης, τη σκυτάλη πήρε ο υπό αριθμόν ένα κατηγορούμενος Λοΐζος Τζιωνής, κατάθεση που όλοι στην δικαστική αίθουσα ανέμεναν με μεγάλη αγωνία.

Το τρέμουλο και η πίεση

Ο Τζιωνής με την παρουσία δυο αστυνομικών στο πλάι του, άρχισε να διαβάζει τη γραπτή κατάθεση για την 27η Απριλίου, ημέρα για την οποία διεξάγεται η δίκη εντός δίκης. Με παγωμένο βλέμμα, άρχισε να αναφέρει τα όσα έγιναν εκείνη τη μέρα. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Λοΐζος Τζιωνής, εκείνη την ημέρα πιέστηκε από τους ανακριτές και ότι υπέγραφε το έκανε υπό καθεστώς πίεσης και ότι του έλεγαν με επιθετικό τρόπο να υπογράψει αφού θα παραδεχθεί. Ενώπιον του Κακουργιοδικείου, ο φερόμενος δολοφόνος του άτυχου ζεύγους είπε ότι η ανάκριση γινόταν με βιασύνη και με πίεση.

«Κατά τις ερωτήσεις έτρεμα, είχα άγχος. Με πίεζαν συνέχεια χωρίς να σταματήσουν να με ρωτούν». Ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι οι ανακριτές της υπόθεσης τον πίεζαν συνεχώς να τους πει πού είχε κρύψει το μαχαίρι και τα ρούχα. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ακόμη ότι «μου έλεγαν επιθετικά υπόγραψε και υπέγραφα» και πως δεν του είχαν δώσει χρόνο για να διαβάσει τι υπέγραφε ούτε του είχαν πει ότι είχε το δικαίωμα να μιλήσει με δικηγόρο.

Οι «απειλές» με το… πιστόλι

Όπως είπε ο Τζιωνής, οι αστυνομικοί ήταν επιθετικοί μαζί του, έτσι ο ίδιος φοβόταν να μιλήσει ελεύθερα και να πει ότι είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, λίγες ώρες πριν από τη σύλληψη του στις 25/4.

Μεταξύ άλλων ο Τζιωνής είπε ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης του από ψυχίατρο, δεν ανέφερε το γεγονός ότι έκανε χρήση κοκαΐνης γιατί δίπλα του ήταν οι ανακριτές και δεν αισθανόταν άνετα. Αναφορά επίσης έκανε και στο γεγονός ότι ο λοχίας, Σάββας Σιαμούτης ήταν συνεχώς δίπλα του με αποτέλεσμα να νιώθει άβολα.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο Τζιωνής ήταν γενικά ψύχραιμος και φαινόταν ότι ήξερε τι θα πει. Επιπρόσθετα είπε ότι όταν έδινε κατάθεση στο γραφείο του ΤΑΕ Λευκωσίας στους ανακριτές είδε ένα πιστόλι. Σύμφωνα με τον Τζιωνή, σε κάποια φάση έβλεπε την πόρτα του γραφείου και ο υπαστυνόμος Θεμιστοκλέους του είπε «τι βλέπεις την πόρτα; έτο πιστόλι τζιαμέ!» προσθέτοντας ότι ο υπαστυνόμος, όταν το ρωτούσε που είναι τα τεκμήρια και αυτός δεν απαντούσε χτυπούσε δυνατά το χέρι του στο γραφείο. Ισχυρισμούς τους οποίους απέρριψε κατηγορηματικά ο υπαστυνόμος Γιώργος Θεμιστοκλέους κατά την διάρκεια της αντεξέτασής του από τον δικηγόρο του Λοΐζου Τζιωνή σε προηγούμενες δικάσιμους.

Η αναφορά της Πωλίνας και η επόμενη δικάσιμος

Η επόμενη δικάσιμος είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί. Αξίζει να αναφέρουμε πως η Πωλίνα Ευθυβούλου, εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής έκανε μια αναφορά για τις φυλακές την οποία θα ερευνήσει και δεν ήθελε να επεκταθεί περισσότερο.

Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι ο ετεροθαλής αδερφός του, Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα Σιαμς και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Πηγή 24news 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«קבלת הלוואה לגיטימית מאז ומתמיד בעיה גדולה ללקוחות אשר זקוקים נואשות לעזרה כספית. נושא האשראי והביטחונות ...»
3% הצעת הלוואות חלה כעת  |  17:00

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«קבלת הלוואה לגיטימית מאז ומתמיד בעיה גדולה ללקוחות אשר זקוקים נואשות לעזרה כספית. נושא האשראי והביטחונות ...»
3% הצעת הלוואות חלה כעת  |  17:00

Αρχιεπίσκοπος: Ο Ακιντζί πιέζεται από την Άγκυρα

«Ο διευθυντής της εκκλησίας Κύπρου με το πιο πτωχό λεξιλόγιο!!! »
ΑΚΑ  |  09:58

Στους αστυνομικούς ανακριτές θα μιλήσει ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Τρία πουλάκια κάθονταν… Αναστατώσατε τον κόσμο, σεβασμιότατε κύριε, κύριε Νεόφυτε και τώρα θυμηθήκατε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:37

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X