ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:31
 

Μεγάλυτερη διαφάνεια στην επεξεργασία δεδομένων

Προβλέπει πρωτόκολλο που υπέγραψε η Κύπρος το οποίο τροποποιεί τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία Ατόμων.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μεγαλύτερη διαφάνεια στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, αλλά και την υποχρέωση να αναφέρονται οι συναφείς παραβιάσεις προβλέπει το Πρωτόκολλο του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) που υπέγραψε η Λευκωσία.

Μεταξύ άλλων, το «Πρωτόκολλο που τροποποιεί τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία Ατόμων σε σχέση με την αυτόματη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων» επεκτείνει τις κατηγορίες ευαίσθητων δεδομένων, που πλέον περιλαμβάνουν γενετικά και βιομετρικά δεδομένα, την ιδιότητα μέλους σε συντεχνία και την εθνοτική καταγωγή.

Επίσης ενισχύει τις εξουσίες και την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αλλά και τη νομική βάση για διεθνή συνεργασία.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψε την Τετάρτη ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης Σπύρος Αττάς και η Αναπληρώτρια ΓΓ του ΣτΕ, Γκαμπριέλα Μπαταΐνι-Ντραγκόνι.

Σύμφωνα με το ΣτΕ, το Πρωτόκολλο λαμβάνει υπόψη τις νέες προκλήσεις σε σχέση με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που προέκυψαν μετά την υιοθέτηση της Σύμβασης το 1980.

Η Σύμβαση, προστίθεται, είναι η μόνη νομικά δεσμευτική διεθνής συνθήκη με παγκόσμια συνάφεια στον τομέα αυτό. Αντιμετωπίζει τις προκλήσεις στον σεβασμό της ιδιωτικότητας που προκύπτουν από τη χρήση νέων τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας και ενισχύει τον μηχανισμό της σύμβασης, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική εφαρμογή της.

Λειτουργεί παράλληλα γεφυρωτικά μεταξύ διαφόρων περιοχών του κόσμου και κανονιστικών πλαισίων, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμόού για την Προστασία των Δεδομένων της ΕΕ που τέθηκε σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X