ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:06
 

Μέλη του ΑΚΡ επιτέθηκαν στην «Αφρίκα»

Χθες, ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις η «αστυνομία» υποχρεώθηκε να προχωρήσει στη σύλληψη δυο νεαρών ατόμων

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στο προσκήνιο δείχνουν ότι πριν από λίγες ώρες, μέλη του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, ακολουθώντας με τυφλή υπακοή τις εντολές του Προέδρου της Τουρκίας, επιτέθηκαν στην «Αφρίκα» και στην «βουλή».

Συγκεκριμένα, χθες τη νύχτα, ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε από το «Προεδρικό» και τις διάφορες μερίδες της κοινωνίας, η «αστυνομία» υποχρεώθηκε να προχωρήσει στη σύλληψη δυο νεαρών ατόμων.

Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν στην «αστυνομική» διεύθυνση για ένα μικρό χρονικό διάστημα και στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Τα τουρκοκυπριακά μέσα μετέδωσαν την πληροφορία ότι τα άτομα αυτά είχαν λάβει μέρος στην επίθεση που δέχθηκε η Αφρίκα και το «κοινοβούλιο», κυρίως η Ντογούς Ντεργιά, με αφορμή την αντιμιλιταριστική στάση τους στον πόλεμο του Άφριν.

Με τη διάδοση της πληροφορίας ότι δυο άτομα έχουν τεθεί σε υπό κράτηση, συναγερμός σήμανε στην οργάνωση νεολαίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). Τα μέλη του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος οργανώθηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και δημιούργησαν ανθρώπινο κλοιό έξω από το τμήμα όπου ανακρινόταν τα δυο άτομα. Τότε έγινε γνωστό ότι τα συγκεκριμένα άτομα διατηρούν στενές σχέσεις με το ΑΚΡ.

Στη συνέχεια, η επιβεβαίωση της παραπάνω πληροφορίας ήρθε μετά την απελευθέρωση των δυο νεαρών. Η οργάνωση νεολαίας του ΑΚΡ στην «ΤΔΒΚ» προέβη σε δήλωση δια μέσου του Facebook. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση τονίζει τα εξής: «Τις νυχτερινές ώρες αφέθηκαν ελεύθερα δυο αδέλφια μας που είχαν τεθεί υπό κράτηση εξαιτίας των κινητοποιήσεων κατά του κουρελιού που ονομάζεται ‘Αφρίκα’».

Η οργάνωση του ΑΚΡ προχωρά ένα βήμα πιο πέρα και ευχαριστεί δημοσίως τον «πρέσβη» και τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης του ΑΚΡ στην «ΤΔΒΚ». Επίσης, επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι τα πλήθη που δημιούργησαν κλοιό γύρω από το «αστυνομικό» τμήμα ήταν μέλη της νεολαίας του ΑΚΡ.

Όλα αυτά συνέβησαν την στιγμή που κατά την διάρκεια της νύκτας, έξω από το κτίριο της «Αφρίκα» παρέμεινε μια μικρή ομάδα διαδηλωτών με εχθρικές διαθέσεις, η οποία κατανάλωνε αλκοόλ και πραγματοποιούσε επίθεση κατά της εφημερίδας με πέτρες κατά διαστήματα.

Ο Αρχηγός της «Αστυνομίας» στο «Προεδρικό»

Υπό την σκιά των τελευταίων εξελίξεων, ο Μουσταφά Ακιντζί κάλεσε στο «Προεδρικό» τον αρχηγό της «αστυνομίας».

Ο κ. Ακιντζί ζήτησε επεξηγήσεις για τα μεγάλα κενά ασφάλειας που παρατηρήθηκαν χθες. Το «Προεδρικό» δεν επιθυμεί την επανάληψη των χθεσινών επεισοδίων στο μέλλον. Γι’ αυτόν τον λόγο ζητά την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται ο πολιτικός αντίκτυπος των επεισοδίων. Ο Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν σπεύδει να υπερασπιστεί την «αστυνομία», την ώρα που ο Κουντρέτ Όζερσαϊ κάνει λόγο για «απαράδεκτες εξελίξεις».

Επίσης, στο ζήτημα της πολυκομματικής «κυβέρνησης», ο κ. Όζερσαϊ και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δηλώνουν ότι πλέον έχει αναδυθεί ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί η συνεργασία των τεσσάρων κομμάτων.

Ας σημειωθεί ότι πλέον έχει ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία για τον σχηματισμό «κυβέρνησης». Ο κ. Ακιντζί καλεί στο «Προεδρικό» τους πολιτικούς αρχηγούς. Σε λίγες ώρες αναμένεται να αναθέσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» σε έναν πολιτικό αρχηγό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση