ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:58
 

Μετατροπή του Μετοχίου του Κύκκου σε Πολιτιστικό Κέντρο

O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €1.170.007,00 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στην μετατροπή του Μετοχίου του Κύκκου σε Πολιτιστικό Κέντρο στο Πολέμι προχωρά η κοινοτική αρχή Πολεμίου, σε συνεργασία με την επαρχιακή διοίκηση.

Σύμφωνα με τη συμφωνία χρηματοδότησης, που υπεγράφη μεταξύ του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επάρχου Πάφου, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε €1.170.007,00 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Μιλώντας στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας, η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου, ανέφερε πως ο προϋπολογισμός αυτός καλύπτει δαπάνες που αφορούν την κατασκευή του έργου, τη διαχείριση, υπηρεσίες κοινής ωφελείας. Το κατασκευαστικό συμβόλαιο που υπογράφτηκε σήμερα, συνέχισε, ανέρχεται στα €925.177,40 περιλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ο εργολάβος στον οποίο θα κατακυρωθεί η προσφορά είναι ο L. Papamichael Holdings Ltd, και η διάρκεια του έργου θα είναι 18 μήνες.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), την Κυπριακή Δημοκρατία και την κοινότητα Παναγιάς.

Η εκτέλεση του έργου εμπίπτει στις βασικές υπηρεσίες και την ανάπλαση χωριών σε αγροτικές περιοχές του μέτρου 7 του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη της υπαίθρου για τη διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών της, μέσω υλοποίησης δημόσιων έργων υποδομής προς όφελος του αγροτικού πληθυσμού, και αξιοποίηση όλων των πόρων της κυπριακής υπαίθρου.

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου πρόκειται για ένα καινοτόμο έργο το οποίο θα αξιοποιηθεί σε περιφερειακό επίπεδο από τις κοινότητες Κοίλη, Λάσα, Δρυμός, Δρινιά, Άγιος Δημητριανός, Ψάθι, Στρουμπί, Τσάδα, Καλλέπεια, Λετύμπου, Χούλου και Πολέμι.

Είναι, σημείωσε, το δεύτερο έργο που προτείνεται στη συγκεκριμένη περιφέρεια με πρωτοποριακό χαρακτήρα και στοχεύει στην αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιφέρειας αλλά και της επαρχίας γενικότερα.

Το έργο βρίσκεται, είπε, στη βορειοανατολική μεριά της κοινότητας Πολεμίου. Το υφιστάμενο πετρόκτιστο κτίριο ανήκει ιδιοκτησιακά στο κοινοτικό συμβούλιο και κηρύχθηκε ως μνημείο Β’ από το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Ο χώρος αυτός αποτελεί, είπε η κ. Λάμπρου, τεράστια εθνική κληρονομιά και η αποκατάστασή του εκτιμάται ότι θα αναδείξει και θα προωθήσει τον πολιτιστικό πλούτο της κοινότητας αυτής και της περιφέρειας γενικότερα.

Επεσήμανε ακόμη πως ο νέος αναβαθμισμένος χώρος του Μετοχίου θα χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση τουριστών, οι οποίοι θα απολαμβάνουν τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και παράλληλα θα ενημερώνονται για θέματα οικολογίας, βοτανολογίας και για τα μοναδικά χαρακτηριστικά της τοπικής χλωρίδας.

Επιπρόσθετα θα διοργανώνονται εβδομάδες βοτανολογίας, εργαστήρια οικολογικής ενημέρωσης/ συνείδησης, παρουσιάσεις δειγμάτων του οικοσυστήματος και εκμάθησης των μέσων για τη προστασία της τοπικής χλωρίδας και θα διδάσκονται τρόποι διαχείρισης των φυτικών υλικών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση