ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Νέα ηγεσία εκλέγει την προσεχή Πέμπτη η ΠΟΕΔ

Η συνδιάσκεψη θα επικυρώσει το 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο

Newsroom K

Νέα ηγεσία θα εκλέξει την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ).

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Απόστολος Αποστολίδης, ο οποίος δεν θα επαναδιεκδικήσει θέση στην Γραμματεία της Οργάνωσης, είπε ότι με βάση το καταστατικό της Οργάνωσης, το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουνίου, στην προκειμένη περίπτωση ορίστηκε για τις 22 Ιουνίου, συγκαλείται η Εκλογική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των νεοεκλεγέντων Γενικών Αντιπροσώπων.

«Άρα, οι 100 Γενικοί Αντιπρόσωποι που έχουν εκλεγεί στις εκλογές της 31ης Μαΐου θα συγκεντρωθούν και θα αναδείξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο», πρόσθεσε.

Ο κ. Αποστολίδης είπε ότι η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 09:30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων των Κεντρικών Γραφείων της Οργάνωσης, στην Αγλαντζιά και συμπλήρωσε ότι στη Συνδιάσκεψη θα γίνει κατάθεση της εντολής από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο και εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης για την προσεχή τριετία.

Στη συνέχεια, είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, η κάθε Κίνηση και οι Γενικοί Αντιπρόσωποι θα καταθέσουν τις απόψεις τους και θα προβούν σε προγραμματικές δηλώσεις γύρω από τα εκπαιδευτικά, επαγγελματικά, κοινωνικά και άλλα θέματα που απασχολούν τον Διδασκαλικό Κλάδο και θα ακολουθήσει γενική συζήτηση.

Σημείωσε ότι η αναλυτική τοποθέτηση και το πλαίσιο δράσης για την τριετία θα αναπτυχθούν θεσμικά στην επίσημη πρώτη Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων που καταστατικά τοποθετείται το δεύτερο δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου.

«Άρα, λοιπόν και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα ανακοινωθούν οι Επαρχιακές Επιτροπές, όπως έχουν στελεχωθεί και θα ανακηρυχθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Έχει προηγηθεί αυτές τις μέρες, η στελέχωση των επαρχιακών μας επιτροπών, όπου με βάση τα αποτελέσματα, κάθε Κίνηση ξέρει πόσα άτομα πρέπει να υποδείξει και για ποιο αξίωμα σε κάθε Επαρχιακή Επιτροπή και οι επαρχιακές μας επιτροπές θα παρουσιαστούν στη Συνδιάσκεψη πλήρως στελεχωμένες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στις 22 Ιουνίου, ο κ. Αποστολίδης είπε ότι θα υποδειχθούν στη Συνδιάσκεψη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε Κίνηση, που με βάση το καταστατικό καθορίζονται ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Η συνδιάσκεψη θα επικυρώσει το 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο, θα διακοπεί η συνδιάσκεψη για μισή περίπου ώρα και τα 25 μέλη θα αποσυρθούν για να γίνει ο καταρτισμός σε σώμα, όπου θα αναδειχθούν τα 7 μέλη της Γραμματείας, που και εκείνα βάσει του καταστατικού καθορίζονται ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα και έτσι θα αναμένουμε από την κάθε Κίνηση να υποδείξει τους αξιωματούχους που της έχει καθορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα επαναδιεκδικήσει μία θέση στη νέα Γραμματεία της ΠΟΕΔ, ο κ. Αποστολίδης είπε ότι έχει ολοκληρώσει τρεις θητείες στη Γραμματεία, με την τελευταία ως Γενικός Γραμματέας και μετά από προβληματισμό και προσωπική απόφαση θεωρεί ότι πρέπει να κλείσει τούτο τον κύκλο αυτή την στιγμή για να δοθεί η ευκαιρία και σε καινούργιο κόσμο να εμπλακεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αλέκος προς Οδυσσέα: Πολύ μικρός για να μου μιλάς για εντιμότητα

«Αντί να παραιτηθεί για σκοπούς ευθιξίας (και όχι μόνο) κατηγορεί άλλους ο κ Αλέκος. Έλεος σε αυτόν τον ...»
Γιάννος  |  13:51

Αλέκος προς Οδυσσέα: Πολύ μικρός για να μου μιλάς για εντιμότητα

«K. Γενικέ Ελεγκτή, μην πτοείσαι! Μπουχτίσαμε στην διαφθορά και τις διαπλοκές. Στείλτε τους όλους στην ...»
Γιάννος  |  11:24

Ζητά ακόμη μια θητεία ο Τάκης

«Το σύνδρομο του αναντικατάστατου κτυπά, κατά κανόνα, τους «επιτυχημένους»! Ένα πράγμα όμως πρέπει ...»
Ai Em  |  09:41

Η «μάχη» των ρωσικών γιοτ, στη Λεμεσό (βίντεο)

«Ζούμε στην εποχή που οι απατεώνες γίνονται πρότυπα επιτυχίας. »
Ai Em  |  09:29

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση