ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:04
 

Nέα παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας της Αστυνομίας

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 23 μέχρι και την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Newsroom K

Πολλοί οδηγοί μπορεί να πιστεύουν ότι η οδήγηση με ψηλές ταχύτητες, είναι μαγκιά. Ωστόσο η πραγματικότητα, δυστυχώς τους διαψεύδει. Και τους διαψεύδει με τραγικό τρόπο. Η υπερβολική ταχύτητα, αποτελεί την τρίτη συχνότερη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.

Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα, η οδήγηση με ψηλές ταχύτητες, δεν είναι μαγκιά, αλλά αποτελεί επιεικώς, μια πράξη αμέλειας και έλλειψης συνείδησης για την ζωή τόσο του ίδιου του οδηγού, όσων και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση του προβλήματος αυτού, η Αστυνομία θα πραγματοποιήσει από αύριο Δευτέρα 23 μέχρι και την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, την έκτη φετινή παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα πραγματοποιούνται έλεγχοι και για τα υπόλοιπα τροχαία αδικήματα. Μεγαλύτερη έμφαση θα δίνεται σε εκείνα που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων συγκρούσεων, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, η χρήση ζώνης ασφάλειας ή προστατευτικού κράνους και η οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια.

Παράλληλα με την εκστρατεία ελέγχου ταχύτητας, η Αστυνομία συνεχίζει και τις υπόλοιπες δράσεις της για ευαισθητοποίηση του κοινού για την οδική ασφάλεια και πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Συμφωνώ με τα λεγόμενα της Αστυνομίας όσον αφορά την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, την μη χρήση ζώνης ασφάλειας ή προστατευτικού κράνους και την οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια. Διαφωνώ όμως κάθετα με το θέμα της ταχύτητας. Η ταχύτητα δεν σκοτώνει όπως μας λέει η Αστυνομία, αλλά σκοτώνει η τρελή, παράτυπη, ασεβής και παράνομη οδήγηση είτε με ταχύτητα είτε μέσα στο πλαίσια της νομιμότητας.
Όταν κάποιος σε προσπερνά με 30 ή 40 χαω μέσα στην πόλη όταν εσύ πας με περίπου 20 χαω δείχνοντας ότι θα στρίψεις δεξιά, φταίει ή ταχύτητα; Όταν κάποιoς σε προσπερνά από τα αριστερά στον αυτοκινητόδρομο χρησιμοποιώντας το έρεισμα του δρόμου, είναι η ταχύτητα που σκοτώνει; ‘Όταν πολλοί οδηγούν συνήθως στη δεξιά λωρίδα του αυτοκινητόδρομου 2 η 3 λωρίδων και οι πλείστοι επιλέγουν τη μεσαία λωρίδα και δεν το κουνάνε ο κόσμος να χαλάσει φταίει η ταχύτητα; Τι κάνει η Αστυνομία για να θεραπεύσει αυτές τις ηλίθιες συμπεριφορές που πολλές φορές προκαλούν δυστυχήματα. Όταν υπάρχουν φώτα, προβολείς που τυφλώνουν τους οδηγούς σε κατοικημένες ή μη περιοχές δείχνουν κάποια ευαισθησία τα αστυνομικά όργανα;
Όταν πολίτες αγνοούν, επιδεικτικά, τις πινακίδες της Αστυνομίας, τα φώτα της τροχαίας και η Αστυνομία υψώνει τα χέρια, όταν ιδιοκτήτες καταστημάτων και οικιών αναρτούν παράνομες πινακίδες για απαγόρευση στάθμευσης, όταν επεμβαίνουν στα δημόσια πεζοδρόμια με διάφορους τρόπους, όταν δεν γίνεται σεβαστή η ησυχία του κόσμου από κέντρα διασκέδασης, από ιδιοκτήτες σκύλων, εδώ θα πρέπει να λεχθεί και η αφόδευση κατοικίδιων ζώων στους δρόμους και στις αυλές μας, όταν σχεδόν όλοι οι οδηγοί μιλούν στο κινητό τους κάθε μέρα, σε κάθε διαδρομή και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, τότε η Αστυνομία θα πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να ξεκινήσει από τα εύκολα πριν πάει στα δύσκολα. Και η ταχύτητα δεν σκοτώνει όταν τηρούνται τα άλλα βασικά.

Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Ο κ. Άντρος καλά κάνει να δει ψυχολόγο. Η εμμονή του να αντιπολιτεύετε έχει καταλήξει ασθένεια. »
ΑΚΑ  |  09:37

Σ.Κυριακίδου: Θλίψη και απογοήτευση για την ποινή στον παιδεραστή

«Γίνεται να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης το …γεγονός για αυτοπροβολή ως η …προστάτης των αδυνάτων; …δεν ...»
Ai Em  |  09:20

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση