ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:11
 

Νομιμοποίηση των κοριών στα τηλέφωνα ζητά ο Ιωνάς για το έγκλημα

Και δυνατότητα ταυτοποίησης των κατόχων καρτών προπληρωμένης ομιλίας, δήλωσε για την αντιμετώπιση του εγκλήματος

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για να συζητήσουν τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, τις προσπάθειες της Αστυνομίας για την πρόληψη και καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος καθώς και τα αναγκαία και απαραίτητα εργαλεία για την πάταξη του.

Ο ΔΗΣΥ θα στηρίξει οποιαδήποτε νομοθετική πρόταση της Κυβέρνησης ούτως ώστε να παρασχεθούν τα αναγκαία και απαραίτητα εργαλεία για την πάταξη του εγκλήματος συμπεριλαμβανομένου της χρήσης των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου μετά από συνάντηση , τονίζοντας ότι το έγκλημα δεν έχει χρώμα. Από την πλευρά του ο κ. Νικολάου εξέφρασε τη λύπη του για την προσπάθεια κάποιων να μηδενίσουν το έργο της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου.

Νεοφύτου: Είμαστε δίπλα στην Αστυνομία

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι η χρήση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων θα πρέπει να γίνεται αφού διασφαλίσουμε το απόρρητο της επικοινωνίας των νομοταγών πολιτών και μέσα από αυστηρούς κανόνες. «Τα θέματα της εγκληματικότητας», όπως είπε, «δεν έχουν χρώμα και για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί πρέπει να θωρακίσουμε την Αστυνομία και πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το ηθικό του κάθε αστυνομικού, του κάθε αξιωματούχου της ηγεσίας της Αστυνομίας».

Ο κ. Νεοφύτου σημείωσε πως τώρα είναι η ώρα για να θωρακίσουμε την Αστυνομία καθώς χρειάζεται την στήριξη όλων. Είπε πως έγιναν λάθη και παραλείψεις, ωστόσο δεν πρέπει να μηδενίζονται τα πάντα καθώς είναι αυτή η Αστυνομία και αυτή η ηγεσία που τα τελευταία χρόνια όχι απλώς τεκμηρίωσε υποθέσεις διαπλοκής αλλά πέτυχε την καταδίκη πολλών που είχαν σχέση με διαπλοκή και διαφθορά που σήμερα εκτίουν τις ποινές εντός της φυλακής.

Σημείωσε πως για τις επιτυχίες της Αστυνομίες είναι όλοι πατεράδες, τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αποτυχίες όμως τις αφήνουμε ορφανές ή τις φορτώνουμε στην Αστυνομία και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε πως σήμερα παρακολουθούμε την αποφασιστικότητα της Αστυνομίας να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα και διερωτήθηκε αν αυτή την ώρα πόσο βοηθούν το έργο της Δύναμης οι οποιεσδήποτε κριτικές.

Απευθυνόμενος στους πολιτικούς όλων των κομμάτων, της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας, τους κάλεσε να στείλουν σήμερα όλοι το μήνυμα ότι «είμαστε δίπλα στην Αστυνομία και το οργανωμένο έγκλημα θα βρει απέναντι του ενωμένη την πολιτική ηγεσία του τόπου».

Ιωνάς: Tο οργανωμένο έγκλημα είναι διαχρονικό

Στις δικές του δηλώσεις ο Υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε αρχικά τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για τη στήριξη του στην όλη προσπάθεια που καταβάλλει η Αστυνομία με τις έντονες δραστηριότητες της για πρόληψη και καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος.

«Θα ήθελα να επισημάνω, για άλλη μια φορά, ότι το οργανωμένο έγκλημα στον τόπο μας είναι δυστυχώς διαχρονικό, και οφείλουμε ανάλογα με τον τρόπο δραστηριοποίησής του να ενεργούμε με τις ανάλογες επιχειρήσεις και αντιδράσεις, ώστε να ελέγξουμε όσο μπορούμε περισσότερο αυτή την κατάσταση. Αυτή ήταν η προσπάθεια μας όλη αυτή την περίοδο», είπε.

Ο κ. Νικολάου είπε πως ως Κυβέρνηση έδωσαν στην Αστυνομία όσα τους έχουν ζητηθεί, τόσο σε σχέση με την υποστήριξη της όσο σε σχέση με τα όπλα και τα μέσα που μπορεί να έχει στη διάθεση της για τη διερεύνηση του εγκλήματος. «Επεξήγησα στον κ. Νεοφύτου ότι για να μπορέσει η Αστυνομία να διερευνήσει εις βάθος το οργανωμένο έγκλημα και να φτάσει στην κορυφή της πυραμίδας στις περιπτώσεις των οργανωμένων ομάδων και κυρίως στις περιπτώσεις της εμπορίας ναρκωτικών, χρειάζεται να της παραχωρηθεί η δυνατότητα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, καθώς επίσης και η ταυτοποίηση των κατόχων καρτών προπληρωμένης ομιλίας», είπε.

Επίσης, ο κ. Νικολάου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την στήριξη στην προσπάθεια πάταξης του προβλήματος της διαφθοράς στην Αστυνομία. Όπως είπε, μαζί με τον ΔΗΣΥ και τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, «καταφέραμε να ψηφιστεί μια νομοθεσία η οποία δίδει τα εφόδια και οι δυνατότητες στην Αστυνομία και ειδικότερα στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου για αντιμετώπιση της διαφθοράς», είπε.

Τόνισε, παράλληλα, ότι η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου ενεργεί κάτω από την καθοδήγηση του Γενικού Εισαγγελέα και μόνο, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την ανεξαρτησία των ερευνών της από την ηγεσία της Αστυνομίας, ώστε να μπορεί να διερευνηθεί και ν’ αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της διαφθοράς στην Αστυνομία.

«Γι’ αυτό εκφράζω τη λύπη μου γιατί ακόμη και χθες κάποιοι προσέτρεξαν να μηδενίσουν αυτή την προσπάθεια που έκανε η εκτελεστική εξουσία μαζί με τη νομοθετική, με όλα τα κόμματα και είχε αίσιο τέλος τον Δεκέμβριο του 2017 με την ομόφωνη ψήφιση των σχετικών νόμων», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, είπε πως δεν χρειάζεται να πει κάτι παραπάνω πέραν από την έκκληση να αφήσουν όλοι αυτή την υπηρεσία να αποδώσει έργο. Η Υπηρεσία αυτή, όπως είπε, έχει συγκροτηθεί τον Μάρτιο και ξεκίνησε άμεσα δουλειά, λειτουργεί σε γραφεία εκτός αρχηγείου Αστυνομίας ούτως ώστε να διασφαλίζεται η εχεμύθεια, οι έρευνες γίνονται κάτω από τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα και έχουν ρητή πολιτική θέση όπως όλες οι καταγγελίες, επώνυμες και ανώνυμες, να διερευνώνται πλήρως και σε βάθος. «Δεν νομίζω να υπάρχει οποιαδήποτε δικαιολογία σε οποιοδήποτε επιθυμεί να αμφισβητήσει τη λειτουργία αυτής της υπηρεσίας η οποία μόλις τώρα έχει συγκροτηθεί με βάση νόμο και είναι η πρώτη φορά που τολμά εκτελεστική εξουσία να πάρει τέτοιες αποφάσεις και να προωθήσει τέτοια δραστικά νομοσχέδια που έχουν ως στόχο τη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που αφορούν τη διαφθορά», είπε.

Απαντώντας στις επικρίσεις πως παρά τις συλλήψεις δεν υπάρχει αποτέλεσμα στο θέμα του εγκλήματος, ο κ. Νικολάου κάλεσε όλους να αφήσουν την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της όπως ξέρει να την κάνει και να μην αδημονούν. «Αφήστε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, εκτός αν θέλουμε κάποιοι να υποκαταστήσουμε τον Αρχηγό, την ηγεσία, τους εμπειρογνώμονες που έχει η Αστυνομία, τους έμπειρους αξιωματικούς», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X