ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:26
 

Ο γηραιότερος δύτης στον κόσμο γιόρτασε τα 95χρονα στο ναυάγιο Ζηνοβία

Ο κ. Woolley έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του αφού καταδύθηκε σε βάθος 40.6 μέτρων και έμεινε στο βυθό για 45 λεπτά

Newsroom K

Τη Λάρνακα και συγκεκριμένα το φημισμένο ναυάγιο Ζηνοβία επέλεξε ο 95-χρονος Ray Woolley από το Ηνωμένο Βασίλειο για να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως ο γηραιότερος δύτης ανά τον κόσμο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2018 γιορτάζοντας ταυτόχρονα τα 95α γενέθλια του κ. Woolley ο οποίος είναι βετεράνος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Ο γηραιότερος δύτης καταδύθηκε σε βάθος 40,6 μέτρων για διάρκεια 45 λεπτών, παρουσία της καταδυτικής του ομάδας και άλλων σχολών, καθώς επίσης και του Δημάρχου Λάρνακας και εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Ο κ. Woolley δήλωσε ότι νιώθει υπέροχα που κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ του και ευελπιστεί ότι θα μπορέσει και τον επόμενο χρόνο να το επιχειρήσει. Ανέφερε επίσης ότι όταν καταδύθηκε για πρώτη φορά στο Ζηνοβία το 1982 δεν φαντάστηκε ότι χρόνια μετά θα μπορούσε να επιτύχει κάτι τέτοιο στο συγκεκριμένο ναυάγιο.

Με την ονομασία “World’s Oldest Diver at World’s Best Wreck”, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας στήριξε την εκδήλωση στα πλαίσια της προώθησης του Ζηνοβία, το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα σημεία ναυαγιοκατάδυσης ανά τον κόσμο.

Το μήκους 174 μέτρων Ζηνοβία το οποίο βυθίστηκε το 1980, μετέφερε 108 φορτηγά με όλο τους το εμπόρευμα, και όλα αυτά βρίσκονται κάτω από τον βυθό της Λάρνακας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το εν λόγω ναυάγιο έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό στο είδος του τεχνητό ύφαλο ο οποίος συνέβαλε θετικότατα στον εμπλουτισμό της βιοποικιλότητας του τοπικού βυθού. Παράλληλα, τα οφέλη για την οικονομία της χώρας μας είναι εξίσου σημαντικά ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό τουριστών επιλέγει την Κύπρο και τη Λάρνακα ως προορισμό διακοπών αποκλειστικά και μόνο για να Larnaka Tourism Board Εταε Ε Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Λάρνακας.

Αυτό καθιστά το ναυάγιο Ζηνοβία ως ένα σημαντικό πόλο έλξης τουριστών στο νησί.

Η Λάρνακα προετοιμάζεται επίσης και για τη δημιουργία του νέου τεχνητού της υφάλου στη θαλάσσια περιοχή Βορόκληνης. Στον νέο ύφαλο θα τοποθετηθούν δύο σκάφη, το 63 μέτρων «Ελπίδα» το οποίο έχει αγοραστεί από την ΕΤΑΠ Λάρνακας και το σκάφος «LEF1» το οποίο δώρισε η εταιρεία Lefkaritis Bros Ltd. Τα δύο πλοία έχουν παραχωρηθεί προς το Τμήμα Αλιείας το οποίο προβαίνει αυτή τη στιγμή σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τον καθαρισμό και την ετοιμασία τους. Η πόντιση των δύο σκαφών αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί το τέλος του τρέχοντος έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση