ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:18
 

O τοίχος της καλοσύνης στη Λευκωσία

Newsroom K

«Εν το θέλεις; Άηστο. Χρειάζεσαίι το; Πιάσ’ το» Αυτό γράφει η μικρή πινακίδα δίπλα στην κρεμάστρα με τα ρούχα, σε έναν τοίχο σε μια γωνία της πλατείας Φανερωμένης.

Αυτό είναι το σλόγκαν των τοίχων καλοσύνης οι οποίοι εμφανίστηκαν αρχικά στο Ιράν, στη συνέχεια εξαπλώθηκαν στην Ελλάδα και πλέον ήρθαν και στο νησί μας. Η εκστρατεία ξεκίνησε αυθόρμητα από έναν άνδρα που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του με σύνθημα: «Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησέ το εδώ. Αν το χρειάζεσαι, πάρε το» και γρήγορα ένα κύμα αλληλεγγύης απλώθηκε σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για μια απλή και απόλυτα λειτουργική ιδέα. Οι πολίτες καλούνται να αφήσουν πράγματα και ρούχα που δεν χρησιμοποιούν προκειμένου να τα πάρει κάποιος άλλος που τα έχει πραγματική ανάγκη.

Στην Ελλάδα, το παράδειγμα του Ιράν ακολούθησε πρώτη η Λάρισα όπου αντί για ρούχα οι πολίτες μπορούν να αφήσουν φαγητό. Η σελίδα «Ο τοίχος της καλοσύνης» στο Facebook ενημερώνει τους κατοίκους για τα σημεία όπου μπορούν να βρουν καθαρό φαγητό, το οποίο τοποθετείται στις ειδικές κρεμάστες που βρίσκονται σε όλη την πόλη.

Τώρα σε περίπτωση, που βρεθείτε στην πλατεία Φανερωμένης στη Λευκωσία και έχετε πράγματα (σε καλή κατάσταση) που δεν χρησιμοποιείτε κρεμάστε τα στον τοίχο της καλοσύνης για να τα πάρει κάποιος άλλος που τα έχει ανάγκη. Αν πάλι είσαστε αυτός που έχει ανάγκη διαλέξτε ό,τι επιθυμεί η καρδιά σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Α. Νεοφύτου: Η Άγκυρα να λάβει τα μηνύματα των Βρυξελλών

«Ο ίδιος πήρε το μήνυμα ότι δεν τον θέλουμε αρχηγό του κόμματος? »
ΑΚΑ  |  10:34

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Για πιο ταγκο και κουρουφεξαλα μιλα ο κασουλιδης οταν ποσω απο τους χορευτες κατευθυνουν τα βηματα ενα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:24

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X