ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οκτώ μέρες κράτηση στον 42χρονο για απόπειρα φόνου

Συνελήφθη μετά από επεισοδιακή καταδίωξη με ρίψη πυροβολισμών εναντίον αστυνομικού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τέσσερις πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο φέρεται να έριξε εναντίον αστυνομικού ο 42χρονος που συνελήφθη σε κατάσταση μέθης στην Τριμίκλινη, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη, ανταλλαγή πυροβολισμών και διαπραγματεύσεις. Ο ύποπτος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για περίοδο οκτώ ημερών, με το σοβαρότερο αδίκημα που αντιμετωπίζει να αφορά την απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, η αστυνομία ενημερώθηκε γύρω στις 16:40 από τον πατέρα του υπόπτου, πως αυτός βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και προκαλούσε ζημιές στην οικία του. Ωστόσο όταν οι αστυνομικοί μετέβηκαν στη σκηνή, ο πατέρας του, τους ζήτησε να αποχωρήσουν και τους διαβεβαίωσε πως θα αναλάμβανε ο ίδιος την κατάσταση.

Γύρω στις 21:30, η αστυνομία ενημερώθηκε πως ο 42χρονος έριχνε πυροβολισμούς με κυνηγετικό όπλο, ωστόσο μέχρι την άφιξη τους στη σκηνή, αυτός είχε αναχωρήσει πεζός και λίγο αργότερα εντοπίστηκε στον περίβολο της εκκλησίας Παναγίας Ελεούσας.

Με την άφιξη των αστυνομικών, ο 42χρονος οχυρώθηκε πίσω από την εκκλησία, ενώ οι προσπάθειες διαπραγματευτών να τον πείσουν να αφήσει το όπλο και να παραδοθεί, απέβησαν άκαρπες.

Ο 42χρονος άρχιζε να βρίζει λέγοντας "θα σας παίξω ούλλους", είπε ο αστυνομικός ανακριτής, προσθέτοντας ότι, έριξε δυο πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικού, τα σφαιρίδια των οποίων έπληξαν περιτείχισμα από το οποίο καλυπτόταν το μέλος της δύναμης.

Ακολούθως, ο αστυνομικός έριξε προειδοποιητικούς πυροβολισμούς και ο 42χρονος πυροβόλησε ακόμη δυο φορές προς το μέρος του, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει.

Εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι, ο 42χρονος κατάφερε να διαφύγει, ενώ στη σκηνή κλήθηκε ο Ειδικός Αντιτρομοκρατικός Ουλαμός της ΜΜΑΔ και άρχισαν έρευνες για εντοπισμό του.

Παράλληλα, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του, παραλαμβάνοντας ένα στρατιωτικό τυφέκιο G3, κάτι που κρίνεται καθοριστικό, καθώς με την επιστροφή του, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τηλεφώνησε στον 16χρονο γιο του, αναφέροντας του πως έψαχνε το στρατιωτικό του τυφέκιο.

Μετά από διαπραγματεύσεις, ο ύποπτος εξήλθε άοπλος από την οικία του, στις 1.15, και παραδόθηκε στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, έγινε προσπάθεια να του ληφθεί γραπτή κατάθεση, ωστόσο αυτός "έλεγε διάφορες ασυναρτησίες και τελούσε υπό σύγχυση".

Ο ύποπτος δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του και ισχυρίστηκε πως, αν και δεν θυμάται πολλά, ήταν οι αστυνομικοί που τον πυροβόλησαν και τον εξύβρισαν πρώτοι και πως δεν σημάδευε τον αστυνομικό όταν πυροβόλησε.

Το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα 8ήμερης κράτησης του για υπόθεση που αφορά, απόπειρα φόνου, χρησιμοποίηση και μεταφορά πυροβόλου όπλου σε κλειστή περίοδο κυνηγίου, παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών, ρίψη πυροβολισμών σε κατοικημένη περιοχή, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου, απειλή χρήσης βίας και δημόσια εξύβριση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

«Ο Αντώνης τώρα μπορεί να κοιτάζει με τα ματάκια του το μέλλον»

«Ο Ιησούς Χριστος, η Πάναγία θεοτόκος και όλοι οι αγιοι να θεραπεύσουν τον μικρό αντώνη και να γίνει ...»
Μαριος  |  16:44

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X