ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:35
 

Εκπαιδευτικές οργανώσεις: Δυναμικά μέτρα για όσο διάστημα χρειαστεί

Η στάση του υπουργείου Παιδείας δεν τους αφήνει αλλό περιθώριο όπως σημειώθηκε στην δημοσιογραφική τους διάσκεψη

Δημοσιογραφική διάσκεψη για τα τεκταινόμενα στο χώρο της παιδείας πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις. Όπως σημειώθηκε η στάση του υπουργείου Παιδείας δεν τους αφήνει αλλό περιθώριο από την στάση δυναμικών μέτρων για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Όπως τονίστηκε αύριο Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν την πιο κρίσιμη μάχη για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και των παιδιών που φοιτούν σε αυτά.

Σημείωσα ότι κατά την αυριανή διαμαρτυρία θα διαδηλώσουν για την καταστρατήγηση του θεσμικού διαλόγου και την λήψη παράνομων ετσιθελικών αποφάσεων. Όπως και για τον μεθοδευμένο διασυρμό των εκπαιδευτικών αλλα και την προχειρότητα και την ανεπάρκεια στην διαχείρηση εκπαιδευτικών θεμάτων από τον υπουργό Παιδείας.

Το πάρον τους στην δημοσιογραφική διάσκεψη έδωσαν και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων από την Ελλάδα οι οποίοι ήρθαν για συμπαράσταση στους συναδέλφους τους στην αυριανή διαμαρτυρία.

Προηγούμενη Ενημέρωση

Τα χαρτιά τους μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 στο οίκημα της ΠΟΕΔ, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις αναμένεται να να τονίσουν τους λόγους διαφωνίας τους στο επιδιωκόμενο εξορθολογισμό των διδακτικών περιόδων που επιδιώκει το υπουργείο Παιδείας.

Η διάσκεψη των εκπαιδευτικών έρχεται σε μια φάση όπου η αντιπαράθεση παραμένει στα ύψη, με τους οργανωμένους γονείς δημοτικής εκπαίδευσης να μπαίνουν και οι ίδιοι στην κόντρα στηρίζοντας τον υπουργό Παιδείας στην προσπάθεια του για εξορθολογισμό.
Μάλιστα οι οργανωμένοι γονείς άσκησαν και δριμεία κριτική κατά του προέδρου της ΠΟΕΔ Φίλιου Φυλακτού για την αναίτια και απαράδεκτη επίθεση όπως την χαρακτηρίζουν σε δημόσιες τοποθετήσεις / αναρτήσεις του σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης εναντίον των Οργανωμένων γονιών και του Προέδρου της Συνομοσπονδίας. Σημειώνεται ότι οι οργανωμένοι γονείς δημοτικής θα έχουν το πρωί της Πέμπτης συνάντηση με τον ΠτΔ.

Επόμενες κινήσεις

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, σε μια προσπάθεια να μεταφέρουν περαιτέρω πίεση στην πλευρά του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται μέσω της συνέντευξης τύπου που θα πραγματοποιήσουν θα δώσουν την δική τους οπτική όσον αφορά τον εξορθολογισμό τον οποίο επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας. Επισημαίνουν ότι υπάρχουν διαδικασίες μέσα από τις οποίες το υπουργείο Παιδείας μπορεί να προχωρήσει σε εξορθολογισμό χωρίς να επηρεάσει το εργασιακό καθεστώς τους.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται από πλευράς εκπαιδευτικών οργανώσεων, θα εφαρμόσουν σκληρά μέτρα καθώς θεωρούν ότι το υπουργείο Παιδείας έχει πλέον ανοίξει πόλεμο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους εκπαιδευτικούς, προχωρώντας σε ετσιθελικές συμπεριφορές και σε ενημέρωσή τους εκ των υστέρων.

Τονίζουν δε ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να μειώσει τον ρόλο των εκπαιδευτικών οργανώσεων αλλά ούτε και να αμφισβητήσουν το έργο που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία αφήνοντας υπονοούμενα για τις ώρες διδασκαλίας τους αλλά και τον μισθό που παίρνουν από το κράτος.

Όπως τονίζουν εκπαιδευτικοί κύκλοι στην «Κ», μέσα από την κοινή κινητοποίηση που θα πραγματοποιήσουν οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις το πρωί της Παρασκευής στην οποία το παρόν τους θα δώσει και αντιπροσωπία των εκπαιδευτικών από την Ελλάδα, στο υπουργείο Παιδείας θα διαφανεί η αντίθεση της πλειονότητας των εκπαιδευτικών στις επιδιωκόμενες αλλαγές του υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνουν δε ότι θα καταρριφθεί και ο «μύθος», όπως τον χαρακτηρίζουν, του υπουργείου Παιδείας ότι η αντίδραση στον εξορθολογισμό προέρχεται από τους συνδικαλιστές και όχι από τους εκπαιδευτικούς. Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν στην «Κ» και το γεγονός ότι η στάση του υπουργείου Παιδείας φαίνεται να κατάφερε να ενώσει όλες τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και όλες τις παρατάξεις για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Εκτιμώντας ότι θα πρόκειται για μια από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων. Σημειώνεται ότι οι παρόντες στην διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας θα παρευρεθούν με φανέλες στις οποίες θα αναγράφετε το σύνθημα «όχι στην διάλυση του δημόσιου σχολείου»

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Ο μόνος τρόπος να αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως πρέπει ο Μιχαηλίδης και να κατεβεί απο το καλάμι, είναι ...»
Ανώνυμος  |  14:32

Λ.Παντελίδης-Α.Σοζέν: Ελβετικό μοντέλο πολυπεριφερειακής αντί για ΔΔΟ

«Η καλά στημένη θεατρική πράξη από τον Μόνιμα Αναξιόπιστο Πρόεδρο-Μ.Α.Π ότι ξαφνικά ο Σοφός Πολιτικός ...»
Θεοχάρης Θεοχάρης  |  10:30

Τσίπρας: Η ιστορία γράφεται από αυτούς που τολμούν

«Πρεπει να πουμε ομως οτι και οι προδοσιες γινονται απο κιοτιδες που τολμουν ιστορικες υποχωρησεις !!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:25

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X