ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:06
 

Επίσκεψη του Yπουργού Παιδείας στη Βρετανία για την παροικιακή εκπαίδευση

«Η εδώ παρουσία μου δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, έχει ουσιαστικό χαρακτήρα» είπε ο κ.Χαμπιούρης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη σημασία που αποδίδει η κυπριακή Kυβέρνηση στην παροικιακή εκπαίδευση επαναβεβαιώνει με την τριήμερη επίσκεψή του σε Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ ο Yπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΚΥΠΕ.

«Η εδώ παρουσία μου δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, έχει ουσιαστικό χαρακτήρα, για να τονίσω τη σημασία που δίνει τόσο το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όσο και ευρύτερα η Kυβέρνηση στην εκπαίδευση που προσφέρεται εδώ στα παροικιακά σχολεία», είπε ο κ. Χαμπιαούρης μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο παροικιακό σχολείο του Αγίου Βαρνάβα στο βόρειο Λονδίνο, ένα από τα σχολεία που επισκέπτεται.

«Χθες (Παρασκευή) είχα συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή, τους εκπαιδευτικούς και την επιθεωρήτρια εδώ στα παροικιακά σχολεία, άκουσα τις ανησυχίες των εκπαιδευτικών, τις εισηγήσεις τους για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, έγινα κοινωνός του έργου το οποίο επιτελείται και οφείλω να ομολογήσω ότι έχω εντυπωσιαστεί», πρόσθεσε ο Yπουργός αναφερόμενος στο πρόγραμμά του. 

Την Παρασκευή έγινε επίσης δεκτός στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας από τον Σεβασμιώτατο κ. Γρηγόριο, ο οποίος είχε και την ονομαστική του εορτή. 

«Ο ρόλος της Εκκλησίας εδώ στα παροικιακά σχολεία είναι μοναδικός. Είναι για να θαυμάζει κανείς τον τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία στηρίζει την παροικία και τα παιδιά μας εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι όλοι άξιοι συγχαρητηρίων. Χθες το βράδυ είχαμε επίσης εκδήλωση την οποία οργάνωσαν εδώ οι ομογενείς για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής», είπε ο κ. Χαμπιαούρης.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου επισκέπτεται μία σειρά σχολείων του Λονδίνου (Ελληνικά Παροικιακά Σχολεία Αποστόλου Βαρνάβα, Ashmole, Manor Hill και Potters Bar).

Την Κυριακή θα επισκεφθεί το παροικιακό σχολείο Αγίας Τριάδας στο Μπέρμιγχαμ, όπου θα εκφωνήσει ομιλία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

«Οι εντυπώσεις μου είναι άριστες», ανέφερε συμπερασματικά. «Όπως προανέφερα, έχω εντυπωσιαστεί και αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της κυβέρνησης ευρύτερα ήταν, είναι και θα παραμείνει ουσιαστικής σημασίας και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ό,τι είναι δυνατό για να αναβαθμίσουμε την παρεχόμενη εκπαίδευση στην παροικία», πρόσθεσε. 

«Οφείλω να πω», συνέχισε, «ότι το έργο το οποίο επιτελείται εδώ δεν είναι μόνο εκπαιδευτικό, αλλά είναι και εθνικό. Διαπιστώνει κανείς ότι μέσα από τα προγράμματα που λειτουργούν οι μαθητές γνωρίζουν την ιστορία τους, την παράδοσή τους, τον πολιτισμό τους, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας και αυτό λέει πολλά».

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τροπαίου Αθανάσιος, επικεφαλής του σχολείου Αποστόλου Βαρνάβα, εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Υπουργού και στο πρόσωπό του ευχαρίστησε το Υπουργείο «για όσα μας παρέχει και μας χορηγεί και μας βοηθά να στηρίξουμε και να προστατεύουμε τη νεολαία για να συνεχίσει να είναι στην αγκάλη και της ομογένειας και της Εκκλησίας για το μέλλον της πατρίδας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X