ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:38
 

24ωρη απεργία την Τρίτη για εκπαιδευτικούς σε ΚΙΕ και Ολοήμερα

Με την αγορά υπηρεσιών οι εκπαιδευτικοί έχουν τη χειρότερη αντιμετώπιση συγκριτικά με όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα αναφέρουν

Newsroom K

Με ανακοίνωση τους οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, οι σύνδεσμοι εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ , ΠΑΣΥΠΠΟΣ, Απογευματινά και Βραδινά Τμήματα Τεχνικών Σχολών Κύπρου, αναφέρονται στη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα του καθεστώτος εργοδότησης με αγορά υπηρεσιών και σημειώνουν τα ακόλουθα:

«Στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για συζήτηση των ζητημάτων, κατάργησης της αγοράς υπηρεσιών και της αναγνώρισης της εκπαιδευτικής πείρας των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου δεν έγινε τοποθέτηση για κανένα από τα δύο ζητήματα από την πλευρά του Υπουργείου.

Οι συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ μαζί με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών εξήγησαν ακόμη μία φορά την κοινωνική αδικία, την ανισότητα που έχει δημιουργηθεί με την εφαρμογή της αγοράς υπηρεσιών από το έτος 2013.

Οι εκπαιδευτικοί με την αγορά υπηρεσιών έχουν χάσει το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας τους 4-5 μήνες που δεν έχουν απασχόληση και το δικαίωμα στην πληρωμή άδειας απουσίας. Τους μήνες που δεν έχουν απασχόληση έχουν χάσει την ελάχιστη πίστωση εισφορών για σκοπούς υπολογισμού σύνταξης γήρατος, όπως προνοεί η νομοθεσία για όσους παίρνουν επίδομα ανεργίας.

Με την αγορά υπηρεσιών οι εκπαιδευτικοί έχουν τη χειρότερη αντιμετώπιση συγκριτικά με όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Με την εμμονή της κυβέρνησης στην αγορά υπηρεσιών καταδικάζονται οι χαμηλόμισθοι εκπαιδευτικοί στην εξαθλίωση.

Ο διάλογος για τα δύο αυτά ζητήματα ξεκίνησε από το έτος 2013 και τον περασμένο Ιανουάριο μετά από την μη πληρωμή των δεδουλευμένων των εκπαιδευτικών υπήρξε μαζική αντίδραση από μέρους τους.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19 Ιανουαρίου 2018 και μετά τη συνάντηση λήφθηκε απόφαση στο Υπουργικό Συμβούλιο να συσταθεί τριμερής Υπουργική Επιτροπή και μέχρι το τέλος Μαρτίου 2018, μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους, να ληφθεί απόφαση.Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και παρά τον διάλογο που έγινε η κυβέρνηση δεν τοποθετήθηκε σε καμία συνάντηση επί της ουσίας στα δύο ζητήματα.

Ως εκ τούτου, μετά τη σημερινή συνάντηση, η στάση της κυβέρνησης υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν αρχικά σε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη 17 Απριλίου 2018 και καλούν τους γονείς να μην φέρουν τα παιδιά τους στα ΚΙΕ ή στις περιπτώσεις των Προαιρετικών Ολοήμερων Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και Ειδικών Σχολείων να τα παραλάβουν στις 1:05μμ. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση για επίλυση των δύο ζητημάτων από την κυβέρνηση τα μέτρα θα κλιμακωθούν.

Οι εκπαιδευτικοί και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκφράζουν την συμπάθεια τους για την ταλαιπωρία που θα υποστούν οι μαθητές και οι γονείς από τα απεργιακά μέτρα. Δυστυχώς έχει εξαντληθεί ο διάλογος καθώς δεν άφησε άλλη επιλογή η στάση της κυβέρνησης. Το ζήτημα της αγοράς υπηρεσιών είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και ζητούμε από τους γονείς και όλα τα κοινωνικά σύνολα να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών για επιβίωση».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το ακαδημαϊκό προσωπικό των Σχολών και των Τμημάτων για τα προγράμματα

Ημέρα γνωριμίας στο ΤΕΠΑΚ

Οι συμμετέχοντες συνομίλησαν με ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό και ενημερώθηκαν επίσης για θέματα φοιτητικής ζωής και ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΠΑΙΔΕΙΑ
X