ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:45
 

Ανησυχούν για τη στελέχωση της νέας σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί

ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ μέσω επιστολής θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπ. Παιδείας για το θέμα

Του Νικόλα Πέτρου

Κοινή συνάντηση πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ προκειμένου να συζητήσουν για τα διάφορα θέματα που παραμένουν ανοικτά στον τομέα της Παιδείας. Η εν λόγω συνάντηση έγινε μια μόλις μέρα πριν από την συνάντηση που έχουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις με στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Χρίστο Πατσαλίδη, αναφορικά με το θέμα των εκπαιδευτικών οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011 και μένουν συνταξιοδοτικά μετέωροι.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, όσο περνούν οι μέρες, φέρονται να εκφράζουν όλο και περισσότερο τη δυσφορία και την απογοήτευση τους για το γεγονός ότι έχει σχεδόν παρέλθει το χρονοδιάγραμμα που έδωσε η Κυβέρνηση για τον διάλογο στη Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, και έχει πραγματοποιηθεί μια μόλις συνάντηση. Σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, είπε, πως οι εκπαιδευτικοί βγαίνουν και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας γιατί, εξήγησε, η στελέχωση της νέας σχολικής χρονιάς αρχίζει από τον ερχόμενο Ιανουάριο. Σημείωσε δε, ότι θα ζητήσουν να δουν στη βάση ποιων δεδομένων προγραμματίζει το Υπουργείο να καταστεί η στελέχωση. «Είναι θέματα τα οποία θα επανεξετάζουμε συνεχώς, αυτό που θέλουμε εμείς είναι ομαλότητα την επόμενη σχολική χρονιά γιατί αυτό που έχουμε βιώσει το περασμένο καλοκαίρι, οι παρενέργειές του είναι μέσα στις σχολικές μονάδες», τόνισε.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, δήλωσε με την σειρά του, ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αποφάσισαν θα στείλουν κοινή επιστολή στον υπουργό Παιδείας, μέσω της οποία θα ζητήσουν συνάντηση μαζί του προκειμένου να προτάξουν συγκεκριμένα θέματα στην ατζέντα τους, με πρώτιστο αυτό της στελέχωσης της επόμενης σχολικής χρονιάς και υπό ποια δεδομένα θα γίνει αυτή.

Σημείωσε δε, πως θα γίνει αναφορά στο θέμα της ασφάλειας και υγείας στα σχολεία, «τα οποία νομίζω πως όλοι το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε τι συμβαίνει με τι σχολικές μονάδες», προσθέτοντας παράλληλα, ότι θα γίνει αναφορά και στο χρόνιο πρόβλημα του εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο αφορά τη βία και την παραβατικότητας στα σχολεία.

Αξίζει να αναφερθεί πως κατά τη συνάντηση οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, μεταξύ άλλων, συζήτησαν και για τον τρόπο με τον οποίο θα διαθέσουν τις 25 χιλιάδες ευρώ που συγκεντρώθηκαν για τους πυρόπληκτους της Αττική.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X