ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Αντιπαράθεση σε social media για κυβέρνηση-εκπαιδευτικούς

Μετά την ρήξη τα εμπλεκόμενα μέρη προωθούν τις δικές τους απόψεις με σκοπό να κερδίσουν συμμάχους στην νέα κόντρα

Η κοινή συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων το πρωί της Πέμπτης έβαλε οριστικά τέλος στο διάλογο ο οποίος συμφωνήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στις 27 Ιουλίου. Όπως διαφάνηκε μέσα από τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στο υπουργείο, κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν ήταν διατεθειμένο να υποχωρήσει από τις θέσεις τις οποίες είχε αρχικά εκφράσει στην προσπάθεια για εξορθολογισμό στην δημόσια εκπαίδευση.

Η επιστολή που στάλθηκε από την γενική διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη προς ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ σήμανε οριστικά το τέλος του διαλόγου με εκπαιδευτικές οργανώσεις και υπουργείο Παιδείας να τραβούν ο καθένας το δικό τους δρόμο, ενώ μέσα από διάφορες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να πείσουν η κάθε πλευρά ξεχωριστά την κοινή γνώμη για το δίκαιο των θέσεων της.

Από πλευράς κυβέρνησης μάλιστα το μεγαλύτερο βάρος στην όλη προσπάθεια φαίνεται να πέφτει εν τη απουσία τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του Υπουργού Παιδείας, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου ο οποίος είναι αυτός ο οποίος πραγματοποιεί δηλώσεις από πλευράς κυβέρνησης για την κρίση στο χώρο της Παιδείας.

Μέσω Twitter ο κύριος Προδρόμου σήκωσε πρώτος το γάντι στις επικρίσεις των εκπαιδευτικών, παραθέτοντας τους λόγους που ώθησαν την κυβέρνηση να αποφασίσει να προχωρήσει με τις συγκεκριμένες προτάσεις για τον εξορθολογισμό, την στιγμή που διαφάνηκε ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν θα έκαναν αποδεκτή την απαντητική επιστολή του υπουργείου Παιδείας. Είχαν επισημάνει δε με εμφαντικό τρόπο τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να παίρνουν απαλλαγή όταν απλά κάνουν την δουλειά τους. Στο tweet του αναφέρει ότι σε κανένα άλλο κράτος δημόσιοι υπάλληλοι δεν παίρνουν απαλλαγές σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας τους.

Τα βάζουν με Οδυσσέα

Τις δικές τους θέσεις και απαντήσεις δίνουν το τελευταίο διάστημα μέσα των κοινωνικών δικτύων και οι επικεφαλής των εκπαιδευτικών οργανώσεων οι οποίοι μέσα από συνεχείς αναρτήσεις ενημερώνουν για την επικρατούσα κατάσταση αναφέροντας από την πλευρά τους τις δικές τους θέσεις όσο αφορά την κόντρα στο χώρο της Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις μάλιστα μέσω του σλόγκαν «όχι στην διάλυση του δημόσιου σχολείου» προσπαθούν να πείσουν ότι η όλη προσπάθεια τους δεν έγκειται στο γεγονός ότι θίγονται κάποια από τα κεκτημένα αλλά στο ότι οι προωθούμενες αλλαγές από την κυβέρνηση φέρνουν την διάλυση του δημόσιου σχολείου.

Μάλιστα οι επικεφαλής των εκπαιδευτικών οργανώσεων δεν διστάζουν να τα βάλουν και με τον Γενικό Ελεγκτή. Με τον ΓΓ της ΠΟΕΔ να  προσκαλεί τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να δώσει το παρών του στην μεγάλη διαμαρτυρία έξω από το προεδρικό μέγαρο στις 28 Αυγούστου «για να διαμαρτυρηθεί με την άνεση του όπως σημειώνει χαρακτηριστικά εναντίον αυτών που πλήττουν το κύρος και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών».

Τέλος σε μια προσπάθεια να δείξει το κοινό μέτωπο των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ μέσω ανάρτηση του επισήμανε ότι οι εκπαιδευτικοί θα αντιμετωπίσουν ενωμένοι την πρωτοφανή κρίση των τελευταίων δεκαετιών στην οποία ο κ. Χαμπιαούρης έχει περιπλέξει τη Δημόσια Εκπαίδευση. Δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν σχηματίσει αρραγές μέτωπο και δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους, ενώ θα προχωρήσουν με τα μέτρα στα οποία είχαν ανακοινώσει στις 23 Ιουλίου και έχουν να κάνουν με την δυναμική κινητοποίηση έξω από το προεδρικό στις 28 Αυγούστου, όπως και μέτρα διαρκείας που θα εξαγγείλουν σε κατοπινό στάδιο και θα αφορούν όλη την νέα σχολική χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Σχόλια αναγνωστών

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Μαχαλεπί και πρόβα τζενεράλε

«Τζαι τι θα γίνει με τους πύργους αν λυθεί το Κυπριακό τζαι τα διαβατήρια θα είναι πουμισιάρικα με τους ...»
Άσχετος  |  19:42

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Κανονίστε αλλόναν άριστον!»
christopher  |  11:45

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Από ύφος ...πάμε καλά!!!»
Ai Em  |  10:10

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X