ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:00
 

Αποφασίζουν οι οργανωμένοι γονείς για τα τετράμηνα

Την ερχόμενη εβδομάδα, είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας, πιθανώς την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, συνέρχεται η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης προκειμένου να τοποθετηθεί επί της εισήγησης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο ,δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Κυριάκος Νικηφόρου.
 
'Επειτα από συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι «ο Υπουργός μας έχει ενημερώσει σχετικά με την εφαρμογή εξετάσεων τετραμήνων όπως το Υπουργείο την έχει σχεδιάσει».
 
Πρόσθεσε ότι «εμείς θα μεταφέρουμε στα μέλη μας την εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας και το υλικό που έχουμε σήμερα πάρει και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία θα συνέλθει πιθανότατα την Τρίτη και θα πάρει τις δικές της αποφάσεις».
 
Οι αποφάσεις θα κοινοποιηθούν τόσο στο Υπουργείο Παιδείας όσο και στα ΜΜΕ «για να γνωρίζετε όλοι το σκεπτικό της δικής μας απόφασης όποια κι αν είναι», είπε ο κ. Νικηφόρου.
 
Ανέφερε ότι «έχουμε συζητήσει σφαιρικά πολλά πράγματα για τις εξετάσεις τετραμήνων με τον κ. Υπουργό, ωστόσο, θα αρκεστώ στο ότι έγινε η συνάντηση, πήραμε υλικό, πήραμε τη θέση του Υπουργείου Παιδείας αντιλαμβάνεστε όμως ότι δεν μπορώ να προκαταλάβω έπειτα από μια συνάντηση την όποια απόφαση μπορεί να πάρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία».
 
«Έχουμε δει τα πάντα, έχουμε μεταφέρει αυτά που έπρεπε στον Υπουργό Παιδείας», είπε ο κ. Νικηφόρου, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης είχε και δεύτερη συνάντηση σήμερα με την επιτροπή, αρμόδια για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου.
 
Όπως είπε ο κ. Νικηφόρου, «έχουμε μεταφέρει σε αυτή την επιτροπή μια νέα και καινοτόμα ιδέα που προβλέπει οι επιθεωρητές να αποτελούν ανεξάρτητο σώμα και να μην υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και για λόγους αρχής και για λόγους που ξεκάθαρα έχουν να κάνουν με το να κάνουν καλά τη δουλειά τους».
 
Έφερε ως παράδειγμα τη Γενική Εισαγγελία, λέγοντας ότι «είναι ένας ανεξάρτητος θεσμός ο οποίος επιτελεί τη δουλειά του ανεξάρτητα χωρίς να υπάγεται σε κανένα και θεωρείται ότι επιτελεί ένα εξαιρετικό έργο».
 
Θα πρέπει, είπε ο κ. Νικηφόρου, «και το Τμήμα Επιθεώρησης των Σχολικών Μονάδων και των Εκπαιδευτικών να λειτουργεί με ένα πανομοιότυπο τρόπο ούτως, ώστε ως ανεξάρτητο σώμα να υπάρχει και στην κοινή γνώμη και σε εμάς τους γονείς η εικόνα ότι επιτελεί το έργο του όσο πιο σωστά μπορεί να γίνει».
 
Πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να θεωρείται ορθό όταν ένα σώμα επιτελεί αξιολόγηση  στην ουσία να αξιολογεί  τον εαυτό του ή τον προϊστάμενό του» ενώ η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου «είναι ένα από τα πιο ουσιαστικά κεφάλαια της παιδείας και είναι κάτι που μας βασανίζει 40 χρόνια».
 
Καταλήγοντας, ο κ. Νικηφόρου, είπε ότι «δεν έχουμε ακούσει αρνητικό μέσα στην επιτροπή για αυτή μας την άποψη, όμως, σίγουρα, είναι θέμα πολιτικής για το οποίο θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις και από το Υπουργείο Παιδείας και από την πολιτεία γενικότερα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Πηγές Ερντογάν: Η επιστολή Τραμπ πετάχτηκε στα σκουπίδια

«Ένας φλώρος προς άλλο φλώρο! »
ΑΚΑ  |  08:53

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X