ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:27
 

Κλείδωσε η συνάντηση Χαμπιαούρη- εκπαιδευτικών

Αποδέχθηκε την πρόταση των εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας

Newsroom K

Την πρόσκληση των εκπαιδευτικών οργανώσεων για να παρευρεθεί στην αυριανή συνάντηση την οποία τον έχουν προσκαλέσει αποδέχθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.

Όπως σημειώνει με ανάρτηση του στο twitter ο κ. Χαμπιαούρης ,«με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των παιδιών μας και την ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων τον προσεχή Σεπτέμβρη,έχω ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση των εκπαιδευτικών οργανώσεων και θα παρευρεθώ στην αυριανή συνάντηση,παρόλο που είχαμε ήδη στείλει πρόσκληση για τις 24/7».

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 1600 στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ.

Προηγουμένως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις παρέδωσαν δια χειρός επιστολή στη Γενική Διευθύντρια  του υπουργείου Παιδείας Αίγλη Παντελάκη, σύμφωνα με την οποία  το καλούσαν αύριο στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ με σκοπό να συζητήσουν τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις του διαλόγου.

Η απόφαση αυτή των εκπαιδευτικών οργανώσεων λήφθηκε μετα και την κοινή συνεδρία που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ για να μελετήσουν τα επόμενα βήματα τους μετά και την διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα όπως αναφέρετε στην επιστολή την περασμένη Παρασκευή σε συνθήκες καύσωνα απαίτησε την επαναφορά των δημοκρατικών διαδικασιών στην εκπαίδευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρείς εκπαιδευτικές οργανώσεις άφησαν ανοικτή την ώρα της συνάντησης ανάλογα με το πρόγραμμα του υπουργού Παιδείας.

Στην συνάντηση σύμφωνα με την επιστολή των εκπαιδευτικών θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος και ο γενικός Γραμματέας της κάθε οργάνωσης, ενώ έχει προκληθεί και ο πρόεδρος της εκπαιδευτικής υπηρεσίας, η οποία έχει την κατά νόμο ευθύνη για την στελέχωση των σχολείων.

Προηγούμενη ενημέρωση

Σε αξιολόγηση της κατάστασης προβαίνουν σε κοινή τους συνεδρία οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού. 

«Με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα μπροστά μας, που είναι δεδομένα αδιεξόδου, καθορίζουμε τα επόμενα μας βήματα, τα οποία δεν θα ανακοινώνονται όλα όσα αποφασίζουμε, αλλά εκείνα που κρίνουμε ότι είναι ανακοινώσιμα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την συνάντηση της 24ης Ιουλίου, ο κ. Φυλακτού είπε ότι έχουν απαντήσει ότι σε τέτοια συνάντηση δεν πηγαίνουν.

«Δεν είναι συνάντηση θεσμική. Είναι συνάντηση για να περάσουμε την ώρα μας, επικοινωνιακή. Εμείς εκείνο το ξεκαθαρίσαμε. Στη συνάντηση την συγκεκριμένη δεν έχει να κάνει με θέματα ουσίας για να συζητήσουμε κάτι επί της ουσίας, οπότε είναι ξεκάθαρο για εμάς», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δημόσιες αντιπαραθέσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ είπε ότι δεν τους απασχολούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι τρόπος έκφρασης του καθενός προσωπικός του, δικαιούνται ο καθένας να γράφει και να λέει ότι θέλει. Εμείς το σεβόμαστε. Απλώς, εκείνο που λέμε είναι ότι τα σοβαρά θέματα της εκπαίδευσης, δεν θα λυθούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γι’ αυτό μιλούμε για ένα διάλογο θεσμικό, σοβαρό, ουσιαστικό», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Η ίδια ανακωχή που έγινε και το 74 στην Κύπρο. τότε κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της Κύπρου.»
Χαριθέα  |  12:44

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X