ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:31
 

Αυτά αναφέρονται στο υπόμνημα που θα παραλάβουν οι εκπαιδευτικοί

Θα έχει την έγκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα συνοδεύει την επιστολή για πρόσκληση στο διάλογο

Newsroom K

Και ενώ μαίνεται η κρίση στην παιδεία με την αγωνία να κορυφώνεται αναφορικά με το αν οι πύλες των σχολείων θ’ ανοίξουν ή όχι τον Σεπτέμβριο και υπό ποιες συνθήκες ο διάλογος θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν πως η επιστολή την οποία αναμένεται να αποστείλει ο Υπ. Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης αναφορικά με την επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου, θα συνοδεύει και πολυσέλιδο υπόμνημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε αυτό θα αναφέρονται αναλυτικά όλα τα φλέγοντα θέματα που είναι στο τραπέζι το τελευταίο διάστημα, έτυχε επεξεργασίας τις προηγούμενες μέρες και έχει και την έγκριση του Προέδρου Αναστασιάδη.

Η επιστολή και το υπόμνημα «θα δοθούν αύριο, γιατί με το ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας αρχίζει διάλογος», όπως επισήμαναν αρμόδιες πηγές.

Τι θα αναφέρει το υπόμνημα

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στο υπόμνημα θα γίνεται αναφορά καταρχήν στα όσα ισχύουν σήμερα στην Παιδεία. Στο ποσό που δαπανάει η Κύπρος κάθε χρόνο στον τομέα, ο φετινός προϋπολογισμός θα είναι 17%, ενώ θα αναγράφεται το πόσοι μαθητές αντιστοιχούν σε κάθε δάσκαλο, πόσοι μαθητές χωρίζονται σε τμήματα, πόσος είναι ο διδακτικός χρόνος ανά εβδομάδα για την επόμενη χρονιά. «Σε σύγκριση με όσα συμβαίνουν και την ΕΕ αλλά και με τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί», αναφέρουν οι πληροφορίες.

Όπως ειπώθηκε στην «Κ», «τα αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων στις προεισαγωγικές και κυρίως στα κύρια μαθήματα, παίρνουν την κάθοδο και συγκεκριμένα κάτω από τη βάση», γεγονός που χρήζει αντιμετώπισης.

Αναφορές θα υπάρχουν και στα όσα ισχύουν με τις απαλλαγές, που διαφαίνεται πως θα έχει τη μερίδα του λέοντος στη συζήτηση ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως σκοπός είναι «να ενσωματώσουμε αυτό το σύστημα σε ένα νέο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο θα αποσκοπεί στο καλό της παιδείας».

Με την αποστολή της επιστολής και του υπομνήματος θα καλούνται όλες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις σε διάλογο με τον Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη με το εν λόγω υπόμνημα να έχει το χαρακτήρα της βάσης της συζήτησης επί όλων των δεδομένων που απασχολούν την Παιδεία σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Το κράτος διαχρονικά υπέκυπτε στις απαιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών στο να ζητούν περισσότερα και να προσφέρουν λιγότερα. Οποιαδήποτε διαφοροποίηση θα καταλήξει σε μετωπική σύγκρουση. Ελπίζω η κυβέρνηση να μην πτοηθεί για το καλό συμφέρων όλων των πολιτών.

Α Αντωνιάδης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δήμος Κερύνειας: Δεν ξέρει ο Πρόεδρος τον πληθυσμό της πόλης

«Ο Δήμος Κερύνειας οφείλει να αντιδράσει πολύ πιο δυναμικά στα σκανδαλώδη που εκστομίζει ο Πρόεδρος της ...»
Θεοχάρης Θεοχ΄ρη  |  20:19

Καδής: Καθηλωμένος πολιτικά ο φάκελος χαλλουμιού

«Χωρίς καμμία αμφιβολία ένας από τους λιγότερο ικανούς Υπουργούς της ΚΔ διαχρονικά...Σε κανένα Υπουργείο ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  19:53

Συνάντηση Αβέρωφ-Ακιντζί στην κατεχόμενη Κερύνεια

«Ενώ προφανώς, η πρόσφατη συναντηση του Άντρου με τον Ακκιντζί δεν ήταν επικοινωνιακό κόλπο αλλά γεμάτη ...»
YiannakisKosti  |  17:47

Στο 2,75% το 15ετές ομόλογο της Κύπρου

«2,8% ;;; Έννεν λλίον καμπόσα;»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  15:04

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση

X