ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διεξάγονται σήμερα οι αναβληθείσες εξετάσεις διορισίμων

Οι εξετάσεις που αναβλήθηκαν αφορούσαν τα γνωστικά κείμενα Φυσικής και Θρησκευτικών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πραγματοποιούνται σήμερα το απόγευμα οι εξετάσεις, οι οποίες είχαν αναβληθεί, στα γνωστικά αντικείμενα της Φυσικής και των Θρησκευτικών, στα πλαίσια του Νέου Συστήματος Διορισμών (ΝΣΔ) στην εκπαίδευση, ενώ το αύριο θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις στα γνωστικά αντικείμενα της Χημείας, της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής.

Οι εξετάσεις στα πιο πάνω πέντε γνωστικά αντικείμενα είχαν ακυρωθεί όταν αναρτήθηκαν τα εξεταστικά δοκίμια στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), πριν από την έναρξη των αντίστοιχων εξετάσεων.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ των ωρών 15:00 και 18:00 και στα πέντε γνωστικά αντικείμενα.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε δηλώσεις του είχε διαβεβαιώσει ότι οι εξετάσεις, έστω και με το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε, θα ολοκληρωθούν κανονικά «και ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε στα σχολεία μας νέους εκπαιδευτικούς που θα έχουν επιλεγεί με το Νέο Σύστημα Διορισμών, με βάση τις γνώσεις τις δεξιότητες, τα προσόντα και τις εμπειρίες τους».

Παραλαμβάνοντας το πόρισμα της διοικητικής έρευνας για το θέμα, ο κ. Καδής είχε δηλώσει ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η πρόωρη δημοσιοποίηση των εξεταστικών θεμάτων της 6ης Νοεμβρίου αποδίδεται σε ανθρώπινο λάθος, το οποίο οφείλεται σε λανθασμένη και παρορμητική ενέργεια συγκεκριμένου λειτουργού καθώς και σε ενέργειες ή/και παραλείψεις άλλων λειτουργών.

«Με βάση της διοικητική έρευνα διαφαίνεται ότι οι πιο πάνω λειτουργοί ενδέχεται να έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Από τα πορίσματα της διοικητικής έρευνας είναι ξεκάθαρο ότι οι ενέργειες ή/και παραλείψεις των λειτουργών έγιναν μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα και όλες τις προηγούμενες ημέρες οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν ομαλά», πρόσθεσε.

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την Τετάρτη το διορισμό ερευνώντα λειτουργού για το θέμα της διαρροής των εξεταστικών θεμάτων.

"Εχει οριστεί ερευνών λειτουργός, εισαγγελέας της Δημοκρατίας, που θα εξετάσει τα πειθαρχικά παραπτώματα" είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.


Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι θα αναμένει και την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε σχέση με το θέμα των εξετάσεων του καταλόγου εκπαιδευτικών προκειμένου να έχει «σφαιρική αντίκριση των γεγονότων».

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή αναφορικά με την δημοσιοποίηση των θεμάτων των εξετάσεων των εκπαιδευτικών για το Νέο Σύστημα Διορισμού, όπως αναφέρει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, στο twitter.

Στο μεταξύ, ακύρωση της διαδικασίας εξετάσεων για εισαγωγή στη δημόσια εκπαίδευση ζητούν από τον Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση