ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης είπε ότι αφορά ένα σχέδιο για εγκατάσταση από 5.2 κιλοβάτ έως 20 κιλοβάτ σε δημόσια σχολεία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε κοινή πρόταση των Υπουργείων Ενέργειας και Παιδείας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία.

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης είπε ότι αφορά ένα σχέδιο για εγκατάσταση από 5.2 κιλοβάτ έως 20 κιλοβάτ σε δημόσια σχολεία και φορέας υλοποίησης θα είναι το Υπουργείο Παιδείας που θα έχει την ευθύνη για την επιλογή προμηθευτών κτλ.

«Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ σημαντική κίνηση που φέρνει την πράσινη ενέργεια στην δημόσια εκπαίδευση», είπε ο κ. Λακκοτρύπης εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξουν και άλλα παρόμοια βήματα με το Υπουργείο Παιδείας για αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην εγχώρια κατανάλωση.

Για το ίδιο θέμα, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής ανέφερε ότι αφορά όλα τα σχολεία των οποίων οι στέγες είναι κατάλληλες για εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών και ότι ο αριθμός των σχολείων θα είναι τριψήφιος αλλά δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη επακριβώς.

«Είμαστε σε προχωρημένες διαβουλεύσεις και με τη Νομική Υπηρεσία και με την Ελεγκτική Υπηρεσία και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και την ΑΗΚ, έχουμε φτάσει πολύ κοντά σε μια συμφωνία που επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή, ούτως ώστε να αναληφθεί εκ μέρους της ΑΗΚ η εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών αφού ακολουθηθούν οι νενομισμένες διαδικασίες στα σχολεία μας, να μην προκύψει κόστος για το ίδιο το Υπουργείο και να καρπωθούμε σταδιακά μέσα από την απόσβεση τους πόρους που θα προκύψουν από την εξοικονόμηση ενέργειας» είπε ο κ. Καδής

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση