ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:55
 

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

Λεπτό προς λεπτό η δημοσιογραφική διάσκεψη των εκπαιδευτικών οργανώσεων

Του Νικόλα Πέτρου

Πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη των ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, εν όψει των απεργιακών μέτρων που θα εφαρμόσουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την Τρίτη και Τετάρτη, 18-19 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» οι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας δε θα βρίσκονται στα σχολεία. Θα μεταβούν την Τρίτη στα σχολεία για να τοποθετήσουν πανό και ακολούθως θα αποχωρήσουν.

Επίσης, την Τρίτη οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων θα επισκεφθούν τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη με σκοπό να του παραδώσουν τις δικές τους εισηγήσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. Την Τετάρτη θα έχουν συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων, ενώ την Πέμπτη οι ηγεσίες των κομμάτων θα έχουν συνεδριάσεις με τα συλλογικά όργανα, και ακολούθως θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρία και των τριών οργανώσεων.

Όπως αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι εκπαιδευτικές οργανώσεις:

«Οι παράνομες και ετσιθελικές αποφάσεις, χωρίς τη διεξαγωγή του επιβαλλόμενου θεσμικού διαλόγου με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, σχετικά με τον, δήθεν, εξορθολογισμό στη Δημόσια Εκπαίδευση οδήγησαν τον ευαίσθητο τομέα του Δημόσιου Σχολείου σε πρωτοφανή οριακή κρίση προδιαγράφοντας, ταυτόχρονα, αβέβαιο μέλλον για τη Δημόσια Εκπαίδευση και το Δημόσιο Σχολείο».

15.30 Λήξη δημοσιογραφικής διάσκεψης

15.20 Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κάδη, πως οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι ανίκανες να πείσουν τα μέλη τους, ο κ. Φυλακτού απάντησε: «Έχω να κάνω μια πρόκληση προς την Κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση πάρει τα πράγματα πριν από την 4η Ιουλίου εγώ θα παραιτηθώ».

15.12 Γιάννος Σωκράτους: Δεν απεργούμε ούτε για λεφτά, ούτε για αυξήσεις, αλλά διεκδικούμε τον θεσμικό διάλογο. Βλέπετε ότι υπάρχει έδαφος για διάλογο; Εμείς είμαστε αυτοί που έκαναν την τελευταία πρόταση και απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. Όμως είμαστε ανοικτοί σε διάλογο

15.10 Γιάννος Σωκράτους: Ναι, απεργούμε, για τις αποφάσεις που λήφθηκαν χωρίς να προηγηθεί διάλογος. Θέλω να ξεκαθαρίσω μια για πάντα ότι σε καμία περίπτωση δε δεσμευτήκαμε σε καμία σύσκεψή και δε συμφωνήσαμε σε καμία πρόταση. Τα εκλεγμένα σώματα μας τα σεβόμαστε και τα υπηρετούμε

15.05 Φυλακτού: Είναι ξεκάθαρο, ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο και εμείς θα αντισταθούμε

15.00 Φίλιος Φυλακτού: Δυστυχώς το έσχατο μέτρο της απεργίας γίνεται εξ υπαιτιότητας της κυβέρνησης. Ο εκπαιδευτικός κόσμος είναι ενωμένος, παρά τις όποιες προσπάθειες να εκφοβισθεί.

ΣΧΟΛΙΑ

Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά.
Γιατι;
Κοιτάξετε γύρω σας!

Ρ Α Φ Τ Ι

O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς!

knak

Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ?
Εξ ορθολογισμός είναι να υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά αναλώσιμα στα νοσοκομεία και από την άλλη να διορίζονται σύμβουλοι με το τσουβάλι στο προεδρικό.
Εξ ορθολογισμός είναι να μπαίνουμε στην επενδυτική βαθμίδα αλλά να κουρεύουμε άλλα επτά δις στον συνεργατισμό περίπου όσα θα κουρευτούν από το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Εξ ορθολογισμός είναι να έχουμε 7% ανεργία αλλά με μισθό 700 ευρώ και 25% κάτω από το όριο της φτώχιας.
Εξ ορθολογισμός είναι να έχεις Γενικό ελεγκτή που να τα βγάζει όλα στην φόρα αλλά να μη τιμωρείται κανείς και να πληρώνει ο φορολογούμενος 120.000 μισθούς τον χρόνο.
Σίγουρα η προηγούμενη κυβέρνηση άφησε πολλά κακά. Σίγουρα αριθμοί σήμερα ευημερούν, αλλά οι άνθρωποι συνεχίζουν να δεινοπαθούν και να φορτώνονται νέα βάρη. Η πολιτεία των αρίστων όχι μόνο κωφεύουν στην κριτική αλλά έχουν το ίδιο προφίλ της παντοδύναμης κυβέρνησης ετσιθελισμού και αυτοπροβολής όπου το μαύρο το κάνουν άσπρο.

Σκεπτόμενος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση